Geen YouTube in de T-Mobile trein

De kop is er dan eindelijk vanaf. Vandaag vertrok de eerste NS-trein met gratis draadloos internet. Netjes binnen de vorige maand toegezegde termijn maar natuurlijk nog een heel eind verwijderd van het streef aantal van 1/3 van de treinen (moet behaald worden tegen het einde van dit jaar).

Ging ik er al vanuit dat Skypen waarschijnlijk niet goed zou werken, het zal eerder zijn dat Skypen gewoon helemaal niet werkt. Het is namelijk geen open internetverbinding. Het gebruik van Youtube en het downloaden van filmpjes worden in ieder geval blijkbaar al genoemd door T-Mobile als twee dingen die je er niet kunt doen. Ik ben benieuwd waarop en hoe ze filteren. Ik neem aan dat mailen wel kan, maar of toegang tot een elektronische leeromgeving mogelijk zal zijn weet ik niet. Zal dus moeten blijken. Als je al de kans hebt om in een Wifi-trein te reizen, dan hoor ik graag wat wel/niet mogelijk bleek.