Popular Science Archief online

 Gepubliceerd door om 19:08  Hardware
mrt 062010
 

Mooi: Popular Science heeft haar hele archief online gezet. Samen met Google hebben ze er voor gezorgd dat de complete 137 jaar aan Popular Science nu gratis online te lezen/doorzoeken zijn.

Zo te zien zonder moeilijke licenties, dus voor iedereen vrij te gebruiken. Het zoeken gaat echter nog niet altijd even gemakkelijk, het levert niet altijd resultaat op en metadata is summier.

Maar er zitten juweeltjes tussen. Zoals de voorkant van november 1977 waarop je een foto ziet van een computer die $595 moest kosten. Of die advertentie van een Sinclair Zi81van juli 1982. Voor slechts $79,95 kon je je eigen computer bouwen.

En wij maar denken dat computers tegenwoordig zo goedkoop zijn. 🙂

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “Popular Science Archief online”

Reacties (2)
  1. Beste Pierre, wat een mooie verzameling is dat zo. Bedankt voor de link. De copyright bepalingen kan ik niet vinden (alleen een hele strenge dat er niets mag). Waar heb jij de soepele bepalingen gevonden? Bedankt, Bernard

  2. Ah, was inderdaad een wat kort door de bocht formulering: het is inderdaad zo dat er geen creative commons licentie of zo op zit die meer dan alleen citeren e.d. zomaar toestaat.
    De post waar ik naar link ging over LexisNexis en een situatie waarbij iemand metadata gegenereerd had op basis van de database. Punt daar was dat alleen gebruik in onderwijskundige context binnen de licentie viel. Die beperking zit hier in ieder geval niet aan (d.w.z. ik heb geen licentie gevonden die dat uitsluit).

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.