Handig: Wijzigingen in Algemene Voorwaarden bijhouden

Er zullen maar weinig mensen zijn die de algemene voorwaarden van een online dienst écht lezen voordat ze die accepteren. Ik weet in ieder geval dat ik dat lang niet altijd doe. Maar zelfs als ik dat gedaan heb dan is het haast ondoenlijk om wijzigingen in die algemene voorwaarden bij te houden.

Maar waarom zou je dat ook zelf handmatig doen? De Electronic Frontier Foundation (EFF) doet dit nu automatisch voor 56 beschrijvingen van algemene voorwaarden (Terms of Service / TOS) via de TOSBack.org website.

Wijzigingen worden overzichtelijk weer gegeven en je kunt een seintje krijgen als er voorwaarden aangepast zijn. De dienst is voornamelijk op de Verenigde Staten gericht en dus zul je er veel diensten vinden die wij hier in Nederland niet of nauwelijks gebruiken. Jammer is dat (op dit moment) de RSS-feed alleen voor alle 56 diensten tegelijkertijd beschikbaar is. Ik hoef namelijk niet alle Comcast updates voorbij te zien komen terwijl wijzigingen in de voorwaarden van YouTube, Google of Flickr wel interessant zijn (mits die wijzigingen ook voor Nederlanders gelden).

Hier zou dus een op Nederland gerichte dienst met bijvoorbeeld de algemene voorwaarden van de verschillende internetproviders, telecomaanbieders maar wat mij betreft ook ziektekostenverzekeraars en andere verzekeringen met vaak heel lange, jaarlijks wijzigende algemene voorwaarden zeker meerwaarde hebben.

Iets voor de Consumentenbond wellicht?

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Arnoud Engelfriet
14 jaren geleden

Lijkt me een hele leuke om te gaan aanbieden. Ik heb ooit de sourcecode van TOSBack opgevraagd, maar er zit veel hardcoded Engels in. En het parsen van al die voorwaarden is niet eenvoudig. Plus, ze moeten natuurlijk wel online staan.

Als er PHP programmeurs meelezen die willen helpen: graag1