Ideaal voor het onderwijs: Entourage Edge reviewed


Nee, helaas heb ik hem nog niet zelf kunnen/mogen reviewen, maar toch nog een derde bericht over de Entourage Edge (zie bericht #1 en bericht #2)

Het reclamefilmpje hierboven is natuurlijk zo fout als het zijn kan, maar ik kan het filmpje bij laptopmag.com nou eenmaal niet embedden. Dat filmpje en ook de review zelf kan ik je in ieder geval aanraden. Ik moet bekennen dat ik eerst alleen de koppen op andere sites gezien had: “The Entourage eDGe Takes Some Knocks in Review” en “Entourage eDGe gets reviewed: double-displays but half-baked?” deden niet veel goeds vermoeden. Maar nu ik de review zelf gelezen heb, trekt het apparaat me nóg meer dan voorheen. Het lijkt me een ideale combinatie van eBookreader en Netbook voor gebruik in het onderwijs. En de meeste genoemde ‘problemen’ duiden (inderdaad) op software die nog niet helemaal volwassen is, maar in de komende maanden alleen maar beter wordt. Maar als ik kijk naar hoe ik nu mijn Kindle DX gebruik voor mijn promotie-onderzoek dan sluit dat 100% aan bij het gebruik dat door de Entourage Edge ondersteund wordt.

Voor de iPad twijfelaars: de Entourage Edge draait op het ene scherm Android als besturingssysteem, heeft niet alleen speakers en ingebouwde microfoon (en aansluiting voor headset en microfoon) maar ook een ingebouwde camera. Ja, de camera doet het nu nog niet (software update daarvoor komt eraan) en de Android versie is nu nog 1.6, maar ook daar is een update van te verwachten.

Het apparaat heeft niet alleen een besturingssysteem dat flexibel is, je hebt ook voldoende aansluit mogelijkheden. Je kunt gewoon SD-kaartjes gebruiken voor het uitbreiden van de opslag (hebben de iPad en Kindle DX niet) en mocht je toch gewoon behoefte hebben aan een toetsenbord dan kun je eentje via de USB-poort aansluiten!

Een van de andere features die in het filmpje hierboven aan bod komt is het op het apparaat bekijken van opnames van colleges (recorded lectures) terwijl je op het andere scherm bijvoorbeeld mee leest en schrijft in het boek of je notitieblok. Ook daar ben ik (uiteraard) benieuwd naar. Ik verwacht niet dat dat zomaar direct probleemloos gaat (Mediasite bijvoorbeeld gebruikt Silverlight en voor zover ik weet werkt dat nog niet op Android) maar het zou een voorbeeld zijn van het optimaal gebruik van beide schermen.

Maar hoe dan ook, net als de iPad maakt dit elektronische boeken opeens een stuk interactiever dan bij de huidige eReaders. Een link naar een webpagina is op de Entourage Edge gewoon te volgen en opent de website in kleur op het Android scherm. Geluiden en filmpjes die aan het boek gekoppeld zijn, zijn nu ook bereikbaar.

Maar ook omgekeerd: met de ingebouwde microfoon kan ook de audio van de docent worden opgenomen en bewaard bij de aantekeningen die je maakt.

Het enige niet softwarematig oplosbare gebrek van de huidige versie is de afwezigheid van multitouch. Dat is nou eenmaal niet mogelijk met het scherm dat er nu in zit. Jammer, maar helaas. En ik zou me ook kunnen voorstellen dat je af en toe de twee schermen écht helemaal los van elkaar zou willen klikken. Zodat je nog maar de helft van het gewicht in handen hebt (de Entourage Edge weegt 1,3 kg). Blijft er toch nog iets te wensen over voor versie 2.0 van het apparaat.

Ik wil er eentje!

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wilfred Rubens
14 jaren geleden

Ziet er indrukwekkend uit. Al zie ik in het filmpje heel wat handelingen die je nu niet uitvoert (gewenningsfase). Zou je er ook in de zon prettig mee kunnen lezen?

Edwin Sloof
Edwin Sloof
14 jaren geleden

Heb informatie aangevraagd wanneer hij van Nederland te bestellen is. Hieronder is het (verwachte) antwoord:

Edwin,

At this time we are only shipping in North America. We are working out the details of international distribution and hope to have an answer soon.

Doug

Help Request History
===================
Edwin Sloof (Client) Posted On: 27 Feb 2010 7:20 AM

===============================================================
Do you ship enTourage eDGe™ to the Netherlands?

I wanted to preorder the enTourage eDGe™, but only shipment to Canada
and the US can be selected in the web shop.

Regards,

Edwin Sloof