Entourage Edge – interessant concept

“The goal of the Edge, the company says, is to offer a device that can replace the textbooks and notebooks carried around by typical high school students.
‘We just thought here was a way to take technology and apply it to what they carry around,’ said Entourage Systems Vice President Doug Atkinson. ‘The initial goal was to put a 30-pound backpack in a device. I think we’ve achieved that.'”

(bron)

De eerste reacties bij zowel CNET als Gizmodo zijn duidelijk: het ding is lelijk, te duur en niemand gaat hem kopen.

Ze hebben het dan over de Entourage Edge, een soort netbook op z’n kant, maar waar normaal het toetsenbord zit, zit nu een eInk pagina.

Toegegeven, het ding is lang niet zo mooi als mijn Kindle DX, en 1,36kg is zwaarder dan mijn netbook. Ik vind $490 echter niet eens zo duur. Het is maar $10 duurder dan een Kindle DX en omdat je hem dicht klapt hoef je er niet persé een hoesje omheen (kost $49,99!).

Ook vanuit gebruik zie ik er wel mogelijkheden voor, zeker als onderzoeker/student kan deze combinatie van gewoon scherm en eInk interessant en handig zijn: je zoekt in Google Scholar een aantal artikelen bij elkaar, download ze (via Wifi) naar je apparaat, en voegt de verwijzingen naar de bronnen toe aan EndNote web. Tijdens het lezen van de artikelen (vanaf het eInk deel) sla je dan aantekeningen en/of citaten en afbeeldingen op in Evernote (mits de Android versie hiervan op het rechterdeel werkt) en zo heb je dan zowel de bronvermeldingen als je aantekeningen ook meteen beschikbaar als je op je laptop e.e.a. gaat verwerken in een artikel.

Natuurlijk, dat zou je op een tabletPC ook (deels) voor elkaar moeten kunnen krijgen, maar die zijn in dat formaat ook niet breed beschikbaar. Zeker niet als je dan ook een eInk-scherm ter beschikking wilt hebben. Met 16 uur accuduur houdt hij het dan weliswaar niet zo lang uit als mijn Kindle, maar langer dan mijn tabletPC.

Kortom, als ik hem vandaag zou kunnen bestellen (hij wordt pas in februari 2010 uitgeleverd en op dit moment alleen in de VS), dan zou ik nu heel hard twijfelen. Niet alleen om te voelen en zien hou hij zich verhoudt tot bijvoorbeeld de ClassMate/SkoolMate, maar zeker ook om gewoon te gebruiken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jean
14 jaren geleden

Heb toch sterk het gevoel dat dubbele schermen of grote schermen die je als twee schermen kunt gebruiken de toekomst hebben. Gewoon omdat we nu eenmaal gewend zijn aan ons papieren boek / schrift en we het gebruik van elektronische aparaten daarmee steeds qua ‘feel’ zullen vergelijken.

Wilfred Rubens
14 jaren geleden

Hij is inderdaad lelijk. Maar ondersteunt wel kleur. Je kunt notities maken. Zou die ook goed werken met PDF? Ik ga ‘m in de gaten houden. Sank.
Trouwens: toen ik je blogpost in Bloglines bekeek, zag ik een filmpje over de gezondheidszorghervormingen in de VS