Gratis tools voor het maken van screencasts

Kelly Walsh is op zoek naar een combinatie van gratis tools waarmee hij eenvoudig screencasts kan maken. Hij is gestart met Jing, maar kwam er toen achter dat er een heleboel meer opties waren. Van 12 daarvan heeft hij de basisfuncties beschreven en een aantal daarvan gaat hij nu verder onderzoeken.

Ik weet/verwacht niet dat hij ze echt alle 12 langs gaat, deze week heeft hij Debut Lite bekeken en volgende week gaat hij daar nog mee verder in combinatie met Windows Moviemaker.

Toch hou ik altijd een dubbel gevoel aan zulke posts over. Enerzijds vind ik het interessant om te volgen hoe iemand op zoek gaat naar de voor hem ideale combinatie van gratis tools. Van de andere kant vraag ik me dan ook wel af wat het nut daar van is. Niet om kosten te besparen. Een educatieve licentie van Camtasia Studio voor Windows of een reguliere licentie voor iShowU voor de Mac kosten uiteindelijk veel minder dan dat dit aan tijd kost. Meelezen kan dus handig/leerzaam zijn, maar ik zou niet direct iedereen aanraden dit ook na te doen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fons
12 jaren geleden

Eenvoudige screencasts kun je (op de Mac en gratis) maken met Quicktime X.
Eventuele nabewerking kan dan eenvoudig met iMovie (ook gratis trouwens). Toegegeven, je krijgt dan niet de mooie effecten en handige dingen als pijlen en kaders etc. die je in iShowU, ScreenFlow of Camtasia hebt.

Erwin
12 jaren geleden

Ik neem ook aan dat iemand niet opzoek/vergelijken gaat van gratis tools om kosten te besparen. Het zal eerder misschien leerzaam zijn voor de onderzoeker, maar vooral intressant voor zijn lezers. Die zijn misschien wel opzoek naa gratis software lezen zijn artikelen en aan de hand van dat maken zijn een keuze.

Frank Niesten
Frank Niesten
12 jaren geleden

Er is sinds kort ook een Camtasia versie voor de mac. Helaas nog niet getest.

http://www.techsmith.com/camtasiamac/

andre
andre
12 jaren geleden

Paar Apple apps

Free : http://www.macupdate.com/info.php/id/25619/jing
Demo / betalen : http://www.macupdate.com/info.php/id/20277/screen-mimic
Shareware : http://www.macupdate.com/info.php/id/24014/fgrab
Demo / betalen : http://www.macupdate.com/info.php/id/26590/screenium

Zo zijn er nog een paar. Ik gebruik zelf Jing.

Ook handig om je ‘keystroke’ te laten zien op scherm :
http://www.macupdate.com/info.php/id/23072/keycastr

mario
mario
12 jaren geleden

Sommige mensen hebben nu eenmaal meer tijd dan geld. Niet in het onderwijs natuurlijk…………maar voor andere lezers en studenten kan zijn resultaat/bevindingen best handig zijn, toch?