jan 182010
 

Kelly Walsh is op zoek naar een combinatie van gratis tools waarmee hij eenvoudig screencasts kan maken. Hij is gestart met Jing, maar kwam er toen achter dat er een heleboel meer opties waren. Van 12 daarvan heeft hij de basisfuncties beschreven en een aantal daarvan gaat hij nu verder onderzoeken.

Ik weet/verwacht niet dat hij ze echt alle 12 langs gaat, deze week heeft hij Debut Lite bekeken en volgende week gaat hij daar nog mee verder in combinatie met Windows Moviemaker.

Toch hou ik altijd een dubbel gevoel aan zulke posts over. Enerzijds vind ik het interessant om te volgen hoe iemand op zoek gaat naar de voor hem ideale combinatie van gratis tools. Van de andere kant vraag ik me dan ook wel af wat het nut daar van is. Niet om kosten te besparen. Een educatieve licentie van Camtasia Studio voor Windows of een reguliere licentie voor iShowU voor de Mac kosten uiteindelijk veel minder dan dat dit aan tijd kost. Meelezen kan dus handig/leerzaam zijn, maar ik zou niet direct iedereen aanraden dit ook na te doen.