Video verbeteren met behulp van foto’s

 Gepubliceerd door om 07:19  Video
jan 172010
 

Using Photographs to Enhance Videos of a Static Scene.

Het filmpje is al een jaar oud, maar ik kwam het nu pas tegen op vimeo en vond het ondanks het feit dat het (nog) niet verder gekomen is dan een onderzoek en publicatie dusdanig mooi en interessant dat ik er een bericht aan wilde besteden.
De opties om video’s scherper te maken zijn handig, maar die om delen van de video automatisch aan te passen zijn ook wel een beetje verontrustend.

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “Video verbeteren met behulp van foto’s”

Reacties (2)
  1. Vwb je laatste opmerking: bij fotobewerking is het toch al heel “normaal” dat je een jouw onwelgevallig element in je foto ‘wegkloont’?
    En voor de rest is het manipuleren van foto’s al zo oud als de fotografie, denk maar aan het wegklonen van in ongenade gevallen leiders in het voormalige oostblok.

    • Dat is waar, maar als dit een ‘standaard’ functionaliteit zou zijn die in een consumenten camera (of voor consumenten beschikbare software) zou zitten dan zou het gebruik ervan wel erg gemakkelijk worden. Nu kun je bij veel video er nog redelijkerwijs vanuit gaan dat het onbewerkt is omdat het anders veel tijd en moeite kost.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.