Camtasia nu ook voor de Mac

“Today is the day that many of you have been waiting for! I’m really happy and pleased to finally be able to share Camtasia for Mac v1.0 with you! Thank you for supporting us on this fun journey! We built Camtasia for Mac from the ground up. We conducted focus groups, surveys, and received great feedback from a good number of very early beta testers, and did lots of usability testing. I hope you enjoy the product as much as we enjoyed creating it.”

(bron)

Als je Mac-gebruiker bent dan kon je tot nu toe niet bij Techsmith terecht voor een Mac-versie van Camtasia Studio, de applicatie die ik meestal gebruik om schermfilmpjes te maken. Natuurlijk, je kon Jing gebruiken, maar die applicatie heeft een stuk minder features.
Vanaf vandaag kun je echter de gloednieuwe versie van Camtasia voor de Mac downloaden.
Net als bij de Windows-versie, kun je eerst een 30-dagen testversie downloaden die compleet is wat betreft de beschikbare functionaliteiten en geen vervelende watermerken etc. aan je producten toevoegt.

Tot eind 2009 kost de volledige versie $99. Dat is voor Mac-gebruikers waarschijnlijk niet goedkoop, maar het is zeker goedkoper dan de Windows-versie.
Ik heb de applicatie natuurlijk even getest op onze Macbook, hieronder zie je het resultaat:

Bekijk de video op YouTube

Het is al een heel complete applicatie. Hij is dan ook van de grond af opgebouwd, maar er zijn toch een paar dingen die ten opzichte van de Windows-versie nog ontbreken:
* Je kunt het opnemen niet pauzeren
* Je kunt de Picture-in-Picture video niet tijdelijk verbergen
* Tekst in call-outs (wolkjes/balkjes etc) moet je nu als apart tekstobject erop zetten, bij de Windows-versie kun je gewoon beginnen te typen
* Die tekst kan dan niet goed uitgelijnd worden
* Ik heb nog niet ontdekt hoe ik de kleuren van die call-outs kan aanpassen
* Deze versie heeft een optie om meteen naar YouTube te uploaden; dat is heel mooi, het lukte bij de eerste testopnames, maar niet meer bij bovenstaande opname. Het bestand dat voor het uploaden gegenereerd was kon ik niet meer vinden.

Kortom, er komt ongetwijfeld over een tijdje een 1.0.1 of 1.1 versie uit. Toch werkt hij al heel prettig.