Android G1 in the house!


Ik had hem al eigenlijk niet meer verwacht vandaag, maar om half vijf kwam hij dan toch nog. De meneer van TNT post leverde een pakje af, afkomstig van SURFnet/Kennisnet.

Het pakje bevatte een gloednieuwe T-Mobile G1 telefoon. Ik weet het, Android en ook de T-Mobile G1 zijn zeker niet nieuw, maar deze G1 zat nog netjes in zijn verpakking en tja, dat heeft toch wel wat. :-)
Waarom sturen SURFnet/Kennisnet mij een Android telefoon?
Ik mag, samen met een aantal anderen, de komende tijd een aantal ‘gadgets’ testen en beoordelen. Daarbij gaat het er niet om om als eerste wereldwijd een review te schrijven of publiceren over die gadgets, maar gewoon om in een week of twee ervaring op te doen met de apparaten. Daarbij hebben we dan de mogelijkheid om in te schatten hoe het voor ons, in onze specifieke situatie, al dan niet meerwaarde zou kunnen hebben.

Wie zijn die anderen?
SURFnet/Kennisnet hebben ons veel vrijheid gegeven. Ook wat betreft format en wijze van terugrapporteren. Ik vroeg uiteraard meteen of het ook goed was als ik al tijdens de periode (die tot eind dit jaar loopt) al mijn eigen ervaringen online zou plaatsen. Dat was goed. Maar dat was geen voorwaarde.
Dus laat ik het even aan de anderen over of zij bekend maken dat zij ook mee doen.

Welke gadgets gaat het om?
Nou in ieder geval dus deze Android telefoon. Wat de overige betreft, ook dat is iets waar ik nog even geen gras bij anderen voor de voeten wil wegmaaien. Het zijn allemaal apparaten die je nu zo kunt kopen/bestellen. Dus niet gisteren geïntroduceerd, maar wel nieuw genoeg om een vergelijking/review voor het onderwijs zinvol te maken.

Wat ga jij met de Android telefoon doen?
Zoals je aan de foto’s kunt zien heb ik hem uitgepakt. Hij hangt nu 3 uur aan de oplader. Ik heb inmiddels een lijstje gemaakt met sites die applicaties beschrijven die ik er op kan testen.
Voor mij is natuurlijk de vergelijking met de iPhone 3GS een heel erg voor de hand liggende. Dus daar zal ik zeker naar kijken.

Heb je vragen of tips?
En natuurlijk is deze post ook bedoelt om jullie te vragen of er dingen zijn die je zeker bekeken/besproken wilt zien. Of zijn er zaken die ik zeker moet bekijken/doen/installeren? Laat het me weten.

Online demo/vragenronde?
Als er voldoende belangstelling is, dan wil ik volgende week donderdagavond van 20:00 – 21:00 uur een online demo/vragenronde organiseren.
Laat dat dan ook even hieronder in de reacties of via de mail weten.

Met dank aan: De Android G1 wordt beschikbaar gesteld door SURFnet/Kennisnet.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Raymond
14 jaren geleden

Mooie gelegenheid hoor om een G1 te mogen testen! Ik moest hem gewoon zelf kopen zoals met alles wat ik wil uitproberen :)

Er zijn een redelijk aantal applicaties die de G1 voor mij de moeite waard maken maar het open karakter (je zit niet vast aan de Market, je kunt ook gewoon applicaties van websites downloaden) gaf voor mij de doorslag in combinatie met het feit dat een Android telefoon al start met te vragen naar je Google account gegevens. Het gebruik van (je) Gmail, Calendar, Talk en Maps is een enorm pluspunt als je deze diensten al op de pc gebruikte.

Ik denk dat de meerwaarde van een Android telefoon gewoon daar zit. Ik gebruik bijna geen SMS meer maar mail gewoon via mijn Gmail op de G1, mijn Outlook werkagenda synchroniseert met de Calendar en ik kom waarachtig op tijd op mijn afspraken mbv Google Maps. Het kan allemaal ook met een iPhone maar ik zie het niet als een wedstrijd.

De G1 heeft een fysiek toetsenbordje naast de virtuele variant en die voegt wel wat toe mijns inziens voor mail, twitter of irc wat ik via de phone doe.

Veel plezier met testen!

Willem
14 jaren geleden

Wat een geweldig idee van Surfnet/Kennisnet om gadgets uit te zetten bij een aantal mensen van wie ze weten dat deze er ook goed over zullen rapporteren zoals jij! Ben natuurlijk ongegeneerd jaloers en kan hier dus gewoon melden dat ik in ieder geval niet tot het rijtje uitverkorenen behoor helaas.
Ben net zo nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de iPhone als die van Android toestellen maar kan ze toch onmogelijk allemaal maar prive gaan aanschaffen om daar achter te komen.
Door dit soort apparaten in het veld uit te zetten bij een aantal voorlopers verzamel je op een prachtige manier gebruikerservaringen!
Hopelijk zijn er ook "gewone" leerkrachten die via deze aktie voorzien worden want uiteindelijk gaat het natuurlijk om het primaire proces… (toch?).
Hoe dan ook: veel succes met het testen en ik zie reikhalzend uit naar je resultaten!

Annet
14 jaren geleden

Wat een verrassing, dat idee van Surfnet/Kennisnet! Ik wist ook van niks en ben minstens zo jaloers als Willem. Heb er verder ook nog niets over gelezen, dus ik hou jouw ervaringen in ieder geval in de gaten.