Camtasia nu ook voor de Mac

 Gepubliceerd door om 20:28  Screencast
aug 252009
 
“Today is the day that many of you have been waiting for! I’m really happy and pleased to finally be able to share Camtasia for Mac v1.0 with you! Thank you for supporting us on this fun journey! We built Camtasia for Mac from the ground up. We conducted focus groups, surveys, and received great feedback from a good number of very early beta testers, and did lots of usability testing. I hope you enjoy the product as much as we enjoyed creating it.”

(bron)

Als je Mac-gebruiker bent dan kon je tot nu toe niet bij Techsmith terecht voor een Mac-versie van Camtasia Studio, de applicatie die ik meestal gebruik om schermfilmpjes te maken. Natuurlijk, je kon Jing gebruiken, maar die applicatie heeft een stuk minder features.
Vanaf vandaag kun je echter de gloednieuwe versie van Camtasia voor de Mac downloaden.
Net als bij de Windows-versie, kun je eerst een 30-dagen testversie downloaden die compleet is wat betreft de beschikbare functionaliteiten en geen vervelende watermerken etc. aan je producten toevoegt.

Tot eind 2009 kost de volledige versie $99. Dat is voor Mac-gebruikers waarschijnlijk niet goedkoop, maar het is zeker goedkoper dan de Windows-versie.
Ik heb de applicatie natuurlijk even getest op onze Macbook, hieronder zie je het resultaat:

Bekijk de video op YouTube

Het is al een heel complete applicatie. Hij is dan ook van de grond af opgebouwd, maar er zijn toch een paar dingen die ten opzichte van de Windows-versie nog ontbreken:
* Je kunt het opnemen niet pauzeren
* Je kunt de Picture-in-Picture video niet tijdelijk verbergen
* Tekst in call-outs (wolkjes/balkjes etc) moet je nu als apart tekstobject erop zetten, bij de Windows-versie kun je gewoon beginnen te typen
* Die tekst kan dan niet goed uitgelijnd worden
* Ik heb nog niet ontdekt hoe ik de kleuren van die call-outs kan aanpassen
* Deze versie heeft een optie om meteen naar YouTube te uploaden; dat is heel mooi, het lukte bij de eerste testopnames, maar niet meer bij bovenstaande opname. Het bestand dat voor het uploaden gegenereerd was kon ik niet meer vinden.

Kortom, er komt ongetwijfeld over een tijdje een 1.0.1 of 1.1 versie uit. Toch werkt hij al heel prettig.

 Reacties uitgeschakeld voor Camtasia nu ook voor de Mac  Tags:

Android G1 in the house!

 Gepubliceerd door om 17:50  SURF
aug 252009
 


Ik had hem al eigenlijk niet meer verwacht vandaag, maar om half vijf kwam hij dan toch nog. De meneer van TNT post leverde een pakje af, afkomstig van SURFnet/Kennisnet.

Het pakje bevatte een gloednieuwe T-Mobile G1 telefoon. Ik weet het, Android en ook de T-Mobile G1 zijn zeker niet nieuw, maar deze G1 zat nog netjes in zijn verpakking en tja, dat heeft toch wel wat. :-)
Waarom sturen SURFnet/Kennisnet mij een Android telefoon?
Ik mag, samen met een aantal anderen, de komende tijd een aantal ‘gadgets’ testen en beoordelen. Daarbij gaat het er niet om om als eerste wereldwijd een review te schrijven of publiceren over die gadgets, maar gewoon om in een week of twee ervaring op te doen met de apparaten. Daarbij hebben we dan de mogelijkheid om in te schatten hoe het voor ons, in onze specifieke situatie, al dan niet meerwaarde zou kunnen hebben.

Wie zijn die anderen?
SURFnet/Kennisnet hebben ons veel vrijheid gegeven. Ook wat betreft format en wijze van terugrapporteren. Ik vroeg uiteraard meteen of het ook goed was als ik al tijdens de periode (die tot eind dit jaar loopt) al mijn eigen ervaringen online zou plaatsen. Dat was goed. Maar dat was geen voorwaarde.
Dus laat ik het even aan de anderen over of zij bekend maken dat zij ook mee doen.

Welke gadgets gaat het om?
Nou in ieder geval dus deze Android telefoon. Wat de overige betreft, ook dat is iets waar ik nog even geen gras bij anderen voor de voeten wil wegmaaien. Het zijn allemaal apparaten die je nu zo kunt kopen/bestellen. Dus niet gisteren geïntroduceerd, maar wel nieuw genoeg om een vergelijking/review voor het onderwijs zinvol te maken.

Wat ga jij met de Android telefoon doen?
Zoals je aan de foto’s kunt zien heb ik hem uitgepakt. Hij hangt nu 3 uur aan de oplader. Ik heb inmiddels een lijstje gemaakt met sites die applicaties beschrijven die ik er op kan testen.
Voor mij is natuurlijk de vergelijking met de iPhone 3GS een heel erg voor de hand liggende. Dus daar zal ik zeker naar kijken.

Heb je vragen of tips?
En natuurlijk is deze post ook bedoelt om jullie te vragen of er dingen zijn die je zeker bekeken/besproken wilt zien. Of zijn er zaken die ik zeker moet bekijken/doen/installeren? Laat het me weten.

Online demo/vragenronde?
Als er voldoende belangstelling is, dan wil ik volgende week donderdagavond van 20:00 – 21:00 uur een online demo/vragenronde organiseren.
Laat dat dan ook even hieronder in de reacties of via de mail weten.

Met dank aan: De Android G1 wordt beschikbaar gesteld door SURFnet/Kennisnet.

Fototoestel met ingebouwde beamer

 Gepubliceerd door om 07:08  Hardware
aug 252009
 


Bekijk de video op YouTube

Ik kwam de verwijzing naar de Nikon Coolpix S100pj Digital Camera tegen in een bericht op PCWorld. Maar omdat ik de video bij dat bericht niet kan embedden zocht ik op Google naar mogelijke alternatieve filmpjes en daardoor kwam ik bij bovenstaand filmpje van begin augustus (toen ik er niet was).

De Nikon Coolpix is op het eerste gezicht een heel normale compactcamera. Het is een wat duurdere compactcamera dan je wellicht anders zou kopen. De introductieprijs zal 399 GBP (457 euro) bedragen.
Maar voor dat geld krijg je een compactcamera met ingebouwde beamer. Je kunt de foto’s en filmpjes daarom niet alleen op het 2,7 inch LCD scherm bekijken, maar ook (in een kamer die donker genoeg is) op de muur projecteren.
Er zit een afstandsbediening bij en de accu zou het een uur vol moeten houden als je projecteert. De projector produceert 10 lumen en heeft een resolutie van 640×480 En dat voor slechts 50 GBP meer dan het eerstvolgende model zónder die beamer.

Indrukwekkend. Maar ik weet het toch nog niet. Hoewel de demo op YouTube er best goed uitziet is 10 lumen en 640×480 wel erg minimaal. Een gewone beamer start zo ongeveer bij 900 lumen en de resolutie van een foto wordt natuurlijk wel een flink stuk terug gebracht terwijl je het juist groter projecteert.

Ik kan me van de andere kant wel weer iets voorstellen bij het gebruik op vakantie waarbij je ’s avonds nog even de foto’s van de dag zelf terug wilt kijken met het hele gezin. Als mijn kinderen foto’s maken dan willen ze die heel graag ook laten zien.

Ik parkeer hem voorlopig maar even in de categorie “veelbelovende stap in de juiste richting”. Ik krijg over een tijdje de mogelijkheid om een picoprojector te testen. Die zit dan weliswaar niet in een camera ingebouwd, maar het zou me een betere indruk moeten geven van de kwaliteit.