Fototoestel met ingebouwde beamer


Bekijk de video op YouTube

Ik kwam de verwijzing naar de Nikon Coolpix S100pj Digital Camera tegen in een bericht op PCWorld. Maar omdat ik de video bij dat bericht niet kan embedden zocht ik op Google naar mogelijke alternatieve filmpjes en daardoor kwam ik bij bovenstaand filmpje van begin augustus (toen ik er niet was).

De Nikon Coolpix is op het eerste gezicht een heel normale compactcamera. Het is een wat duurdere compactcamera dan je wellicht anders zou kopen. De introductieprijs zal 399 GBP (457 euro) bedragen.
Maar voor dat geld krijg je een compactcamera met ingebouwde beamer. Je kunt de foto’s en filmpjes daarom niet alleen op het 2,7 inch LCD scherm bekijken, maar ook (in een kamer die donker genoeg is) op de muur projecteren.
Er zit een afstandsbediening bij en de accu zou het een uur vol moeten houden als je projecteert. De projector produceert 10 lumen en heeft een resolutie van 640×480 En dat voor slechts 50 GBP meer dan het eerstvolgende model zónder die beamer.

Indrukwekkend. Maar ik weet het toch nog niet. Hoewel de demo op YouTube er best goed uitziet is 10 lumen en 640×480 wel erg minimaal. Een gewone beamer start zo ongeveer bij 900 lumen en de resolutie van een foto wordt natuurlijk wel een flink stuk terug gebracht terwijl je het juist groter projecteert.

Ik kan me van de andere kant wel weer iets voorstellen bij het gebruik op vakantie waarbij je ’s avonds nog even de foto’s van de dag zelf terug wilt kijken met het hele gezin. Als mijn kinderen foto’s maken dan willen ze die heel graag ook laten zien.

Ik parkeer hem voorlopig maar even in de categorie “veelbelovende stap in de juiste richting”. Ik krijg over een tijdje de mogelijkheid om een picoprojector te testen. Die zit dan weliswaar niet in een camera ingebouwd, maar het zou me een betere indruk moeten geven van de kwaliteit.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
beamer huren
13 jaren geleden

dat is nog eens een geinige uitvinding!
inderdaad alleen niet veel lumens maar net genoeg om savonds even de kiekjes te bekijken.

mocht iemand toch graag een gewone beamer huren dan raad ik http://www.1001beamers.nl aan!