Ben er weer – bijna

Dover (foto door: PiAir (Old Skool))
Zo, de was is weggewerkt, auto leeg, koelkast weer gevuld, mail bijna weg gewerkt, en Google Reader ook al weer helemaal leeg. Ik heb heel wat vakantieberichten voorbij zien komen. Mijn vakantiefoto’s staan nog niet online, moet ik nog uitzoeken. Het zijn er vast (hoop ik) niet zo veel als vorig jaar. Maar het koppelen van de tracks die door de TomTom zijn bijgehouden aan de foto’s, het roteren en het er uit wieden van te slechte exemplaren zal nog wel even op zich laten wachten. Ik hoef me deze week nog niet op mijn werkplek te laten zien, dus kan ik rustig even opstarten.

Ik ben gisteren al wat aan het spelen en rondkijken geweest. Dus er komen nog wel wat bericht voorbij deze week. Bijvoorbeeld over de Kindle, die heeft het deze vakantie absoluut gewonnen van de BeBook als het gaat om favoriete eBook reader. A4-formaat blijkt toch wel heel prettig lezen. Al heb ik ook een audioboek weten af te luisteren.

Ik ben al even bezig geweest met de bèta voor de nieuwe Synology firmware. Daarbij horen twee gratis applicaties bij voor de iPhone/iPod Touch (iTunes link) waarmee je naar de muziek die opgeslagen is op de Synology kunt luisteren en foto’s die je met de iPhone maakt kunt uploaden. Kom ik ook op terug.

Idem wat betreft de bèta firmware voor de BeBook met de langverwachte PDF-reflow optie (werkt best goed, maar helaas toch niet voor alle PDF’s), betere ePUB ondersteuning (nu eindelijk bruikbaar/leesbaar), maar wel met verlies van ondersteuning voor Mobipocket boeken die van DRM voorzien zijn. Gelukkig werkt de tool die ik voor de Kindle gebruik ook voor het verwijderen van de DRM van de gekochte BeBook boeken zodat ik die ook nu nog kan lezen.

En hoe zat dat nou met die vier weken?
Ik kondigde aan dat ik vier weken zomerreces zou houden. In tegenstelling tot vorig jaar waren we dit jaar geen vier weken maar ‘slechts’ drie weken op stap. Tussen die post op 27 juli en ons vertrek op vrijdag de 31e waren we nog thuis en ben ik vooral bezig geweest met het verzamelen van online informatie over de gebieden waar we naar toe gingen (Wales en Engeland). Die info heb ik geschikt gemaakt voor gebruik op de Kindle (zoals gezegd, daarover later meer).

Op Twitter zie ik dat via Twitterfeed er op 30 juli nog een tweet door ‘mij’ verstuurd is. En dat is raar. Niet omdat ik toen niet meer online was, maar omdat ik dat bericht niet gemarkeerd heb in Google Reader.

Hoe dan ook, aangezien het niet verstandig is om exact aan te geven wanneer je weg bent en omdat ik het wel relaxed vond om een paar dagen alleen met de voorbereiding van de vakantie bezig te zijn, heb ik de data wat ruimer genomen.

Ik moet wel bekennen dat offline zijn tijdens een vakantie steeds onhandiger wordt. Niet omdat ik jullie nu zo mis. Maar er zijn steeds meer folders van attracties en zo die geen openingstijden en prijzen meer vermelden maar daar voor uitsluitend naar de website verwijzen.

Tot zover even de update.