Claim Your One Frame of Fame

 Gepubliceerd door om 17:06  Media
jan 142010
 


Geniaal. Een ander woord heb ik er niet voor.
Zet je fans (of toekomstige fans want ik kende de band nog niet voor deze clip) in bij het maken van je nieuwe videoclip. Op http://oneframeoffame.com/ kun je het resultaat van de videoclip tot nu toe zien. Maar de video is niet statisch, die wordt elk uur bijgewerkt op basis van de bijdragen van bezoekers aan de site. Het idee is simpel: je hebt een webcam nodig en gaat dan naar de site. Je klikt op “start webcam” waarna je het beeld van de webcam te zien krijgt met daar overheen een pose. Het is de bedoeling dat je die pose na doet en dan een foto laat maken door je webcam. De bijdragen worden voor de zekerheid even gecontroleerd door de mensen achter de site en elk uur wordt de clip bijgewerkt met daarin de nieuwe bijdragen verwerkt.

Zoals gezegd, ik kende de band nog niet, maar omdat de track die ze voor de clip gebruiken ook nog eens lekker klinkt én je de rest van hun muziek ook op de site kunt beluisteren heeft C-Mon & Kypski er in ieder geval weer een luisteraar bij.

Getipt door TheNextWeb

 Reacties uitgeschakeld voor Claim Your One Frame of Fame  Tags: ,

The Solar Video Kit

 Gepubliceerd door om 06:56  Hardware, Video
jan 142010
 


Ik moet bekennen dat ik eerst op het verkeerde been gezet werd toen ik de pagina over The Solar Video Kit tegen kwam. Ik dacht dat het de bedoeling was op de Flip in de case te laten werken op basis van zonne-energie. Maar het was een stuk eenvoudiger: hoe zorg je er voor dat je een videocamera zo verpakt dat je hem mee kunt geven aan studenten, medewerkers, hulpverleners die naar een plek gaan waar de stroomvoorziening niet optimaal is. En dat hoeft dan niet eens Haïti te zijn, gewoon ergens waar je de voorzieningen niet helemaal in de hand hebt.

Logische eis is dat de camera niet te duur moet zijn, je moet er voldoende in aantal kunnen hebben op vaak niet te omvangrijk budget en als hij toch stuk gaat moet dat geen financiële ramp zijn. De camera moet niet te complex te bedienen zijn. En hij moet zo verpakt zitten dat hij in de tas meegenomen kan worden, of zelfs zonder problemen via de post terug gestuurd kan worden. Dat laatste is in een land met bijna overal breedbeeld en mobiel internet haast niet voor te stellen, maar er zijn nog genoeg plekken waar medewerkers en studenten terecht kunnen komen waar het uploaden van 1GB aan video voor het thuisfront niet handig/haalbaar/betaalbaar is.

Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor The Solar Video Kit  Tags: ,