Kindle DX nu al weer uitverkocht

Kindle DX voorraad - Klik voor grotere versie

Ondanks alle opmerkingen over de (te?) hoge prijs van de nieuwe Kindle DX van Amazon heeft het niet lang geduurd voordat de initiële voorraad op was.
Ik zag gisterenavond een bericht voorbij komen op Blogkindle.com waarin stond dat hij op voorraad was en waarschijnlijk nog een paar uur op voorraad zou zijn. Als je vooraf besteld had dan zou hij vandaag (gisteren) verstuurd worden.

Bij de aankondiging van de Kindle DX had ik niet verwacht dat hij nu al leverbaar zou zijn. Ik ging uit van ‘komende zomer’.

De afweging was helder: deze Kindle DX maakt het mogelijk om A4 PDF’s te lezen. Ik heb een hele verzameling PDF’s die ik nou op mijn beeldscherm probeer te lezen of maar print en dagelijks komen er weer nieuwe documenten beschikbaar, zoals bijvoorbeeld het proefschrift van Lilia Efimova dat ik gewoon fatsoenlijk wil kunnen lezen.

In Nederland verkrijgbaar is de iRex DR1000, die in zijn DR1000SW uitvoering 699 euro kost, maar dan wel de mogelijkheid heeft om aantekeningen te maken op de bestanden en via Wifi verbinding kan maken.
De DR1000 versie heeft dat beide niet en kost 499 euro. Daarmee is hij qua prijs en functioneel vergelijkbaar met de Kindle DX, met als belangrijk extra de mogelijkheid om SD-kaartjes te gebruiken voor het laden van documenten.
En ook over de DR1000 zijn de meningen zeker niet negatief.
De Kindle DX heeft weliswaar Whispernet, een gratis 3G dienst waarmee je overal online kunt zijn, maar die werkt alleen in de VS. In Nederland kun je alleen boeken toevoegen via USB. Wat ik wél kan doen is boeken aanschaffen via Amazon.com en dan op de DX lezen. Dat kon ik nu ook op mijn iPod Touch, maar dat is toch echt anders.

Voeg daar aan toe het feit dat de Kindle DX voor ons hier in Nederland alleen maar via een omweg te verkrijgen is, dan wordt het geen onomstreden beslissing om er eentje aan te schaffen.

Maar ik heb het toch gedaan. Ik weet dat ik voldoende materiaal heb om er flink gebruik van te maken. De ervaringen met het lezen van de Bebook zijn positief genoeg. Dit zal niet een eBook-reader zijn die ik altijd in mijn tas heb zitten zoals met de Bebook het geval is, dit zal de reader zijn waarmee ik thuis op de bank zit.

Ik was gisterenavond nog net op tijd om in de eerste levering mee te gaan. Ik kreeg vanochtend al het bericht dat de Kindle onderweg was naar het afleveradres in de VS van importuitusa.

Geen idee hoe lang het nou precies gaat duren voordat hij hier is. Ik schaf hem ook niet aan om als eerste een hands-on video te maken, al zal ik er zeker een filmpje van/over maken tegen de tijd dat hij hier is. En dan kan ik ook uit ervaring vertellen over deze verzendconstructie. Wordt vervolgd.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Raymond
14 jaren geleden

Geen omstreden beslissing maar juist doortastend :)
Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen straks, enerzijds met het hele importgebeuren en anderzijds met het pdf lezen. De iLiad die ik heb kan goed overweg met pdf’s maar zit natuurlijk wel met een A5 schermpje. En onderschat de gadgetfactor niet om een Kindle DX te hebben in Nederland :)

Hesder
Hesder
14 jaren geleden

Heb je hem al binnen? wat heeft het nu in totaal gekost?

Pierre
14 jaren geleden

Nee, dat gaat nog even duren. Aankomst bij het adres in de VS wordt door Amazon geschat op 16 en 18 juni (hoesje en Kindle worden apart verzonden). Dan pakken zij het om naar één pakket en hoor ik de exacte verzendkosten (zie dit bericht voor een schatting).
Als ik die kosten overgemaakt heb dan sturen zij hem op.

Dus nog een week of twee wachten helaas (tja, moet tenslotte uit de VS komen).
Zodra ik alles binnen heb dan maak ik een nieuwe post met de kosten.
Die zijn nu al wat hoger dan vooraf ingeschat: ik heb de beschermhoes ($49,99 !) meebesteld en het ompakken naar één pakket door importuitusa kost 2,50 euro (verdien ik terug aan verzendkosten).

De dollarkoers valt overigens wel mee. Voor $548,96 rekent de ING me 356,44 euro, terwijl het rekentool op importuitusa uitgaat van 390,99 euro.

Pierre
14 jaren geleden

LET OP!!!

De uitspraak over de door ING gehandeerde wisselkoers én daarmee automatisch het verschil met de rekentool van importuitusa blijkt niet te kloppen!!

Zie dit bericht voor de volledige uitleg die te lang was om in deze reactie op te nemen.