Flickr2Twitter Integratie bèta

Testing Flickr2Twitter Integratie (foto door: PiAir (Old Skool))

Ook Flickr heeft Twitter nu ontdekt en is een bèta gestart met een snelle integratie tussen Flickr en Twitter.
Na registratie via deze pagina en autorisatie van je Flickr-account bij Twitter (via OAuth dus zonder dat je je wachtwoord hoeft door te geven aan Flickr) krijg je een nieuw (geheim!) e-mailadres. Als je een foto naar dat adres stuurt, dan wordt die niet alleen aan Flickr toegevoegd, maar wordt er ook automatisch een Tweet naar Twitter verstuurd met een link naar die foto.

Ik had zo’n systeem al werkend via een RSS-feed, maar daar duurt het vaak tot 30 minuten voordat een foto ook als Tweet verschijnt. Dit ging veel sneller en directer.
Tweet - Klik voor grotere versie Het versturen van afbeeldingen via mail kan zowel vanuit een mailprogramma op je PC of laptop, maar het is natuurlijk vooral zinvol als je een foto maakt met je ‘telefoon’ en die dan direct online wilt krijgen.
Handig dus.

(getipt door Techcrunch)

[update 19:50] De Twitter-integratie is ook te vinden bij de anderen ‘share’ opties. Dus ook als je geen mail gebruikt kun je snel een foto doorsturen naar Twitter. Je kunt dan naar wens zelf een Tweet bijvoegen.