Firefox 3.5 – creatief met video


Bekijk video op YouTube

Techcrunch heeft bezoek gehad van Mike Beltzner, de directeur van Firefox. In het filmpje dat hierboven ziet laat Mike een aantal van de features van Firefox 3.5 zien als het gaat om video in HTML 5.

Ik moet bekennen dat ik nog niet zo vreselijk warm loop voor de zaken die hij laat zien. Leuk, maar niet noodzakelijk. En het werkt alleen met Ogg Vorbis en Theora, niet met Quicktime, WMV of Flash Video.
En hoewel open standaarden voor audio- en video-compressie prima zijn, zal het toch de nodige tijd kosten om een verschuiving die kant op te maken. Natuurlijk als YouTube ook video in Theora formaat zou aanbieden dan zou het embedden van video’s eenvoudiger worden. Maar ik kan op het moment niet zo heel veel redenen verzinnen waarom ze dat zouden willen. Zeker niet als zou blijken dat ze minder controle zouden kunnen uitoefenen over de player.

Voorlopig lijkt me dit dus niet de belangrijkste reden om straks te upgraden naar Firefox 3.5