Firefox 3.5 – creatief met video

 Gepubliceerd door om 07:05  Internet
jun 102009
 


Bekijk video op YouTube

Techcrunch heeft bezoek gehad van Mike Beltzner, de directeur van Firefox. In het filmpje dat hierboven ziet laat Mike een aantal van de features van Firefox 3.5 zien als het gaat om video in HTML 5.

Ik moet bekennen dat ik nog niet zo vreselijk warm loop voor de zaken die hij laat zien. Leuk, maar niet noodzakelijk. En het werkt alleen met Ogg Vorbis en Theora, niet met Quicktime, WMV of Flash Video.
En hoewel open standaarden voor audio- en video-compressie prima zijn, zal het toch de nodige tijd kosten om een verschuiving die kant op te maken. Natuurlijk als YouTube ook video in Theora formaat zou aanbieden dan zou het embedden van video’s eenvoudiger worden. Maar ik kan op het moment niet zo heel veel redenen verzinnen waarom ze dat zouden willen. Zeker niet als zou blijken dat ze minder controle zouden kunnen uitoefenen over de player.

Voorlopig lijkt me dit dus niet de belangrijkste reden om straks te upgraden naar Firefox 3.5

 Reacties uitgeschakeld voor Firefox 3.5 – creatief met video  Tags:
jun 102009
 
Crush The Castle - Klik voor grotere versie

Voor het geval je ook al helemaal genoeg hebt van Spymaster en op zoek bent naar andere (gratis) online uitdagingen die je meer tijd gaan kosten dan je zou willen, heb ik nog twee tips voor je.
De eerste is Crush the Castle.
Doel is simpel: help iedereen in het kasteel om zeep door het kasteel te vernietigen met je trebuchet (slingerarm in mooi Nederlands).
Naarmate je verder komt worden de kastelen sterker, maar krijg je ook meer verschillende opties ter beschikking voor wat betreft de zaken die je naar het kasteel afschiet.

Vind je dat toch helemaal niets, dan kan ik je Super Stacker 2 aanraden. De gratis versie die ik hiervan op de iPod Touch gespeeld heb was lang niet zo uitgebreid en uitdagend als deze gratis online versie. De puzzels worden steeds ingewikkelder. Ik kom (nog) niet aan stapel nummer 21 (de eerste uit de categorie ‘tricky’) voorbij.

Maar zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb als je ontdekt dat stoppen moeilijk is! ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Timewasters: Crush the Castle en Super Stacker 2  Tags: