Kindle DX — Ik zou er zo eentje bestellen, als ik kon


Bekijk de video op YouTube

Omdat ik helemaal offline was terwijl ik in Disneyland Parijs was, kon ik de presentatie van de Kindle DX afgelopen woensdag niet online volgen en pas dit weekend de verschillende berichten erover lezen.

OK, hij is te duur (vindt CNET), heeft geen touchscreen, geen kleur, moet een betere browser krijgen, en er zijn blijkbaar nog heel veel andere dingen mis mee. Dat zijn reacties die er vanuit gaan dat mensen er zich überhaupt al druk over kunnen maken. Ik heb ook ergens gelezen (weet even niet waar) dat de Kindle DX gaat floppen omdat het tegen de huidige trend van steeds kleiner worden van apparaten in gaat.

Nou, dan zullen die experts het allemaal wel beter weten, maar als ik kon dan bestelde ik er meteen eentje. Ik heb namelijk best $498,- (= € 340! de helft van de iLiad van vergelijkbaar formaat) over voor een eBook-reader waarmee ik PDF’s op A4-formaat kan lezen. Het apparaat ziet er super slank uit, ik weet uit ervaring met de BeBook dat het lezen van boeken er prima op gaat, de accu gaat lekker lang mee en ja, als je dingen wilt opzoeken/terugvinden, dan gaat dat gemakkelijker bij een boek van papier, maar daar kan ik voor dit moment zeker mee leven. En de DX kan PDF’s weergeven zonder dat die geconverteerd hoeven te worden waarmee mijn hele voorraad PDF’s opeens ontsloten wordt. En dan heb ik het nog niet eens over het grote aanbod van betaalbare eBooks in de Amazon winkel. Zelfs als ik die dan hier in Nederland via een omweg moest aanschaffen en via USB moet downloaden naar mijn Kindle, dan is dat nog werkbaar.

Dus als er iemand is die een betrouwbare manier weet om een Kindle DX vanuit de VS over te laten komen, dan hou ik me aanbevolen. Helaas heb ik er geen familieleden meer wonen en kom ik er voorlopig zelf even niet.

Ik denk dat leveranciers in Europa nog even heel blij mogen zijn dat er hier nog niemand in het gat dat Amazon open laat is gesprongen. Ik ben benieuwd of bol.com inderdaad de eerste gaat worden die er serieus werk van gaat maken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wilfred Rubens
15 jaren geleden

Levert Amazon.de de Kindle DX ook? Zij bezorgen ook kosteloos in Nederland

Pierre
15 jaren geleden

Helaas, zoeken op Kindle levert als resultaat een aantal andere eBook readers en de tekst " Amazon Kindle
Der Kindle ist Amazons elektronisches Lesegerät, das Kunden von Amazon.com das Lesen von über 200.000 elektronischen Büchern, Zeitungen, Zeitschriften und Blogs ermöglicht. Der Kindle ist derzeit nur über Amazon.com erhältlich, über die Einführung in anderen Ländern können wir keine Angaben machen. Kunden in den USA, die über eine US-amerikanische Kreditkarte sowie eine Rechnungs- und Lieferadresse innerhalb der USA verfügen, können den Kindle hier bestellen."

Bram
Bram
15 jaren geleden

Ziet er inderdaad super uit. Het verbaasd mij echter dat dit niet met touch screen werkt. Die knopjes aan de zijkant lijken me niet praktisch werken. Een oplossing zoals op de iPhone (vinger beweging naar rechts of links) lijkt me een stuk intuïtiever werken.
Wel gaaf om te zien dat Amazon zo druk aan de weg aan het timmeren is. Dat er maar veel partijen mogen volgen. Ik denk dat de eerste echt goede ebook readers voor het (internationale) grote publiek op z’n vroegst volgend jaar pas van de band af rollen. Voor mij zou het in ieder geval de ideale oplossing zijn om van de laatste papier zooi af te komen.

Fred Zelders
15 jaren geleden

Misschien dat je iets met @vincente kan regelen?

Roland de Jong
Roland de Jong
15 jaren geleden

Wij zorgen ervoor dat uw Amazon Kindle bij u thuis wordt bezorgd. Kijk maar op http://www.importuitusa.nl

Pierre
15 jaren geleden

@Roland: dank voor de verwijzing. Ik heb hier een apart bericht geschreven naar aanleiding hiervan.