mei 102009
 


Bekijk de video op YouTube

Omdat ik helemaal offline was terwijl ik in Disneyland Parijs was, kon ik de presentatie van de Kindle DX afgelopen woensdag niet online volgen en pas dit weekend de verschillende berichten erover lezen.

OK, hij is te duur (vindt CNET), heeft geen touchscreen, geen kleur, moet een betere browser krijgen, en er zijn blijkbaar nog heel veel andere dingen mis mee. Dat zijn reacties die er vanuit gaan dat mensen er zich überhaupt al druk over kunnen maken. Ik heb ook ergens gelezen (weet even niet waar) dat de Kindle DX gaat floppen omdat het tegen de huidige trend van steeds kleiner worden van apparaten in gaat.

Nou, dan zullen die experts het allemaal wel beter weten, maar als ik kon dan bestelde ik er meteen eentje. Ik heb namelijk best $498,- (= € 340! de helft van de iLiad van vergelijkbaar formaat) over voor een eBook-reader waarmee ik PDF’s op A4-formaat kan lezen. Het apparaat ziet er super slank uit, ik weet uit ervaring met de BeBook dat het lezen van boeken er prima op gaat, de accu gaat lekker lang mee en ja, als je dingen wilt opzoeken/terugvinden, dan gaat dat gemakkelijker bij een boek van papier, maar daar kan ik voor dit moment zeker mee leven. En de DX kan PDF’s weergeven zonder dat die geconverteerd hoeven te worden waarmee mijn hele voorraad PDF’s opeens ontsloten wordt. En dan heb ik het nog niet eens over het grote aanbod van betaalbare eBooks in de Amazon winkel. Zelfs als ik die dan hier in Nederland via een omweg moest aanschaffen en via USB moet downloaden naar mijn Kindle, dan is dat nog werkbaar.

Dus als er iemand is die een betrouwbare manier weet om een Kindle DX vanuit de VS over te laten komen, dan hou ik me aanbevolen. Helaas heb ik er geen familieleden meer wonen en kom ik er voorlopig zelf even niet.

Ik denk dat leveranciers in Europa nog even heel blij mogen zijn dat er hier nog niemand in het gat dat Amazon open laat is gesprongen. Ik ben benieuwd of bol.com inderdaad de eerste gaat worden die er serieus werk van gaat maken.