nov 272009
 


Bekijk video op YouTube

Ik ben op het moment aan het rondkijken naar desktops/laptops en waar het bij bijvoorbeeld Apple sprake is van een eenvoudig (en beperkt) lijstje opties waar je uit kunt kiezen, is de wereld daarbuiten heel divers.

Alleen al voor het selecteren van een grafische kaart kun je volgens mij een maand uittrekken. Een van de opties waar ik nu naar kijk is de Asus Radeon HD 5770 1024 MB, een betaalbare kaart (134,99 euro) met best stevige mogelijkheden. Zo kun je er, zoals hierboven getoond 3 monitoren op aansluiten en dankzij ATI Eyefinity het beeld over die drie monitoren verdelen. Bij ATI zelf staat een voorbeeld met zes monitoren, maar dat is een stuk minder haalbaar voor een ‘gewone’ studeerkamer.

Voor de derde monitor heb je overigens wel een monitor met DisplayPort aansluiting nodig, de andere twee kunnen DVI of HDMI gebruiken.
Dat kunnen dus bijvoorbeeld 3 Dell P2210-breedbeeldmonitoren zijn. Die hebben zowel een VGA, een DVI-D (digitaal) met HDCP, en een DisplayPort aansluiting.
Betekent overigens dat je (inclusief kabels en verzendkosten) voor het drietal toch nog ruim 750 euro moet neerleggen.

Zelfs zonder twee monitoren heeft de kaart in ieder geval als voordeel dat hij een handje mee kan helpen bij het transcoden van video.

nov 272009
 
♥ Mail Man ♥ (foto door: Warm 'n Fuzzy)
“Zo weinig mogelijk of liefst helemaal geen elektronische post sturen, dat is de bedoeling op e-mailloze vrijdag. Het is de tweede keer dat de dag in Nederland en België gehouden wordt.
Initiatiefnemer is de Belg Gunnar Michielsen (42). Hij vindt dat mensen en bedrijven bewuster moeten omgaan met het versturen van elektronische post. Volgens hem komt excessief e-mailen efficiënt werken niet ten goede en verdringt het persoonlijk contact tussen werknemers. Bovendien veroorzaakt de constante e-mailstroom stress en burn-outs, aldus Michielsen.”

(bron)

Leuk idee, maar niet heus. Van tijd tot tijd verzint weer iemand dat we ‘iets een hele dag niet moeten doen om bewust te zijn van het feit dat we het anders elke dag doen’.
Ik verstuur elk mailtje bewust, dus juist ook vandaag. Dus als jij minder mail krijgt dan anders, laat het me weten (in de reacties hieronder of via de mail), dan krijg je van mij vandaag een persoonlijk, stressvrije mail. :-)

Het is vandaag Black Friday!

 Gepubliceerd door om 06:56  Internet, iOS
nov 272009
 
Zwarte Vrijdag - Klik voor grotere versie
“Black Friday is the Friday after Thanksgiving in the United States, which is the beginning of the traditional Christmas shopping season. The term dates back to at least 1966, although its usage was primarily on the East coast. The term has become more common in other parts of the country since 2000. Because Thanksgiving falls on the fourth Thursday in November in the United States, Black Friday occurs between the 22nd and the 29th of November.”

(bron)

Het is vandaag Zwarte Vrijdag (Black Friday) in de Verenigde Staten. Het is een begrip dat we (gelukkig) in Nederland nog niet kennen, wij hebben wel Goede Vrijdag en af en toe een Zwarte Zaterdag. En hoewel we tegenwoordig wel al op beperkte schaal aan Halloween doen, is het niet te verwachten dat Thanksgiving Day, het feest dat in de Verenigde Staten op de vierde donderdag in november (gisteren dus in 2009) naar deze kant van de oceaan overwaait. Dus een directe aanleiding om ook in Nederland een Zwarte Vrijdag te hebben is er niet.
Hoe dan ook, het is dé start van het koopseizoen voor de kerstdagen en ook een dag waarop de nodige “alleen vandaag” aanbiedingen te vinden zijn.
Wij merken daar niet veel van, al zou je natuurlijk elektronica vandaag online kunnen bestellen in de VS en dan laten versturen.

Apple
is, zover ik weet, de enige online winkel die Black Friday internationaal viert. En dus zijn er vandaag de nodige aanbiedingen te vinden. Als je, zoals ik kan, via SURFspot bij Apple kunt kopen, dan zijn er helaas nauwelijks voordeeltjes te behalen vandaag. De reguliere prijzen zijn dan namelijk meestal al lager dan de Black Friday aanbiedingen en Apple is wel goed maar niet gek. Ben je student en kun je niet via SURFspot kopen, dan zitten er wel een paar dealtjes tussen. Betaal je normaal het volle pond, dan kan het geen kwaad om even te kijken.

Ik heb er een (niet compleet!) overzicht online gezet. Daar in kun je zien dat SURFSpot klanten eigenlijk dus elke dag Black Friday prijzen betalen. :-) (elk voordeel…)

[update] ik kreeg de, terechte, opmerking dat voor iPods de kortingen voor iedereen (binnen en buiten het onderwijs) kunnen oplopen tot ruim 10%, en dat is natuurlijk ook zo.