Even smullen: meerdere monitoren op je bureau


Bekijk video op YouTube

Ik ben op het moment aan het rondkijken naar desktops/laptops en waar het bij bijvoorbeeld Apple sprake is van een eenvoudig (en beperkt) lijstje opties waar je uit kunt kiezen, is de wereld daarbuiten heel divers.

Alleen al voor het selecteren van een grafische kaart kun je volgens mij een maand uittrekken. Een van de opties waar ik nu naar kijk is de Asus Radeon HD 5770 1024 MB, een betaalbare kaart (134,99 euro) met best stevige mogelijkheden. Zo kun je er, zoals hierboven getoond 3 monitoren op aansluiten en dankzij ATI Eyefinity het beeld over die drie monitoren verdelen. Bij ATI zelf staat een voorbeeld met zes monitoren, maar dat is een stuk minder haalbaar voor een ‘gewone’ studeerkamer.

Voor de derde monitor heb je overigens wel een monitor met DisplayPort aansluiting nodig, de andere twee kunnen DVI of HDMI gebruiken.
Dat kunnen dus bijvoorbeeld 3 Dell P2210-breedbeeldmonitoren zijn. Die hebben zowel een VGA, een DVI-D (digitaal) met HDCP, en een DisplayPort aansluiting.
Betekent overigens dat je (inclusief kabels en verzendkosten) voor het drietal toch nog ruim 750 euro moet neerleggen.

Zelfs zonder twee monitoren heeft de kaart in ieder geval als voordeel dat hij een handje mee kan helpen bij het transcoden van video.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Raymond
12 jaren geleden

Mijn grafische kaart (geforce8800gt) is al bijna 2 jaar oud maar kan en heeft 2 22" monitoren er aan zitten. Ik wil thuis nooit meer terug naar slechts 1 monitor :)