Goedkoop of Duurkoop? – Micro-PC voor 249 euro

Targa Micro PC - Klik voor grotere versie
“# Processor: Intel® Atom 230 1,6 GHz # Software: Microsoft® Windows® XP Home
# Geheugen: 1.024 MB DDR2 RAM
# Grafisch: SIS MIRAGE 3 , DVI-I-uitgang
# Capaciteit: Samsung® 160 GB harde schijf met 5.400 RPM, SATA-aansluiting
# Audiosysteem: High Definition Audio
# Ingangen: 6 x USB 2.0, microfoon, hoofdtelefoon, audio, DVI-I monitoruitgang
# Ideaal voor internetgebruik!
# Afm.: ca. 15 x 17 cm, 2 cm dik
# Incl. o.a. VESA houder, Wireless LAN usb-stick, DVI-op-VGA-adapter en netkabel”

(bron)

Het zijn van die aanbiedingen waarvan je je afvraagt: hoe kun hem laten liggen/staan? Een micro-PC in een compacte verpakking, als je wilt kun je hem zelfs achter op je TV hangen. DVI-I uitgang, draadloos netwerk (via USB-stick), 160GB harde schijf, ziet er allemaal best goed uit. En dat maar voor 249 euro.

Ik ga hem hoe dan ook niet kopen, maar hoor graag van iemand die dat wel doet hoe hij bevalt. Want ik kon geen ervaringsverhalen online vinden. Wel over de grafische kaart en die blijkt niet echt krachtig te zijn. Hoge kwaliteit video afspelen op het apparaat lijkt daardoor wat hoog gegrepen. Dus als compact mediacenter lijkt het me ook niet echt te gaan lukken. Ik neem dus aan dat een externe USB-TV kaart niet praktisch is? Maar zou het Slingplayer kunnen trekken? Dat draait namelijk ook wel aardig op mijn eeePC.

Maar nogmaals, ik kon geen ervaringen online vinden met uitzondering eigenlijk van een Duitse test met deze conclusie:

“Grundsätzlich macht man mit dem Targa Now Netbook NT9231 nichts falsch, wenn man seinen Flachbild-Fernseher damit ‘Internet-fähig’ machen will. Zwar gibt es für das gleiche Geld auch Angebote von namhaften Herstellern wie etwa MSI, allerdings bekommt man dann lediglich Linux als Betriebssystem. Mit Windows XP werden bei der Konkurrenz noch mal rund 30 bis 40 Euro mehr fällig. Dafür haben die Geräte von MSI und Co. einen etwas leistungsstärkeren Grafikchip von Intel inside… allerdings dürfte man als Anwender den Unterschied kaum spüren, so dass es letztendlich eine Frage des Geschmacks bleibt.”

(bron)

Mijn vertaling: niet slecht maar ook geen echte aanrader.

Wie schaft hem aan en deelt zijn/haar ervaringen?

[update 10-12-2009] Er is een update verschenen met gebruiksinformatie.

0 0 stemmen
Bericht waardering
14 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrick Koning
12 jaren geleden

Zoek nog een tip voor en multimedia PC voor bij mijn TV en stereoset. Ik kijk steeds vaker uitzendinggemist via het internet. Het verschuiven van de bank naar de pc is alleen zo’n gedoe.

Mario Paiano
Mario Paiano
12 jaren geleden

Zit er veel verschil tussen deze en een MiniMac?

jaap
jaap
12 jaren geleden

Ik, senior, ben geen deskundige. Derhalve mijn vraag: voor gewoon huis, tuin en keuken gebruik, wat wil zeggen een beetjes e-mail, bankzaken, spelletjes e.d., is deze mini-computer wèl een aanraden???

Wim
Wim
12 jaren geleden

Wat te denken van toepassing in auto of boot? Al een tijdje zoek ik naar een betaalbare, energiezuinige pc in een zeilboot voor navigatie, email, internet, tekstverwerking en DVB-T tv. Laptops heb ik al zien sneuvelen door zout en vocht (via toetsenbord). Deze fanloze Targa Micro (of Lenovo Ideapad Q100!) lijkt een goede optie. De 230V-19V (?) trafo kan vervangen worden door een 12V-19V exemplaar. Gebruik als mediaplayer lijkt mee te vallen (zie http://www.pc-in-not.net/kurztest-targa-now-nt9231-nettop). Ik zoek nog naar een energiezuinige (max 15W)17"monitor met 12V voeding.

Jeroen van Beijnen
Jeroen van Beijnen
12 jaren geleden

Heb zelf een EEE-box http://www.mycom.nl/Products/View/ASU… ) staan. Heb ik op een oude monitor aangesloten en gebruik ik als vaste PC bij mij thuis. Makkelijk om mee te nemen en idd leuk om aan de TV te hangen.

Geen pc vervanger, maar leuk voor erbij.

Piet
Piet
12 jaren geleden

Hallo Jaap,

Deze pc is niet geschikt om spelletjes op te spelen of het moeten hele simpele zijn.

Op bovenstaande afbeelding staat dan ook ideaal voor internetgebruik.
E-mail en bankzaken zijn dan natuurlijk ook mogelijk.
Let er ook op dat er géén CD/DVD speler bij zit.

Ikzelf heb op 2-9 deze Nettop pc gekocht:

http://www.medion.com/ms/aldi/md8368/nl/

deze heeft een iets zwaardere processor, heeft Vista(waardeloos) en voor 20 euro heb ik er Windows 7 bijbesteld.

Gamers halen voor mijn PC ook de neus op omdat deze ook te licht is voor hedendaagse spelletjes.

Ik ben er echter erg blij mee, hij is stiller dan mijn laptop (daarvan hoor je af en toe de ventilator) dus je kan er ook mee TV kijken.

Arjan
Arjan
12 jaren geleden

Patrick, als je het je alleen gaat om een mediaplayer dan zou je ook eens naar iets als de Popcorn Hour kunnen kijken. De nieuwe (C-200) is iets duurder dan de PC waar Pierre naar refereert maar voor zo ver ik kan overzien precies geschikt voor wat jij wil.

robin
robin
12 jaren geleden

de vraag of er verschil zit tussen deze en een minimac??

ENORM veel verschil

een minimac is een waardige pc hoor
DVD speler
dual core processor
grafische kaart die eigen geheugen heeft
wifi ingebouwd

de prijs van een minimac is dan ook het 3-voudige van deze heel simpele pc

mark
mark
12 jaren geleden

Nog altijd beter dan mijn pc en ik speel Half – Life 2 Unreal tournament 3 net op het nippertje.

Roberto
Roberto
12 jaren geleden

Is een leuk ding maaaaaar niet voor zware spelletjes.. voor filmpies kijken, mailen muziek luiteren etc is ie prima.

alie
alie
12 jaren geleden

ik ben op zoek naar een mogelijkheid om via mijn t.v. op internet te kunnen, verder heb ik het eigenlijk niet nodig.
Is deze mico-pc dan een mogelijkheid?

Pierre
12 jaren geleden

@Alie Daar lijkt hij me geschikt voor.

Marc
Marc
12 jaren geleden

Ik wil deze pc gebruiken om te koppelen
aan mijn muziek installatie en tv voor
Jou Tube ed Is dat mogelijk of heb ik dan nog andere dingen nodig?

Pierre
12 jaren geleden

Beste mensen. Leuk dat jullie hier allemaal vragen komen stellen over dit apparaat. Maar dit is niet de geschikte plek daar voor. Ik heb hem zelf niet en ik heb hier ook nog niemand zien reageren die er wel eentje heeft.

Het is een kleine computer, licht, zowel in gewicht als in prestaties. Geschikt voor niet al te zwaar werk, maar niet zo krachtig als een ‘gewone’ desktop of laptop die twee keer zoveel of meer kosten.

Ik ga de reacties voor dit bericht dicht gooien.