Targa Nettop follow-up

Een tijdje geleden schreef ik in een post getiteld “Goedkoop of Duurkoop? – Micro-PC voor 249 euro” over een Nettop computer van het merk Targa die bij de Lidl voor 249 euro te koop was.

Ik eindigde het bericht met “Wie schaft hem aan en deelt zijn/haar ervaringen?”
Een van mijn lezers (die zijn naam liever niet online ziet) kocht er een en was zo vriendelijk om mij zijn ervaringen toe te sturen. Met zijn toestemming  plaats ik die integraal hier:

“Ik heb de Targa Nettop PC sinds een week in gebruik.
Alles is voorgeinstalleerd, aansluiten, start snel op en hij zit zo op internet.
Het bijgekochte draadloze Targa toetsenbord werkte echt niet en heb ik teruggebracht.Maar…………………

Alle software staat gerecoverd in een primaire niet te benaderen partitie op de HD.
Bij het opstarten is alleen die partitie te benaderen om te recoveren, dat werkt goed.

De bios is een Targa versie en niet aan te passen opdat ook een Boot via b.v. usb mogelijk wordt.
De enige mogelijke wijziging in de bios hieromtrent resulteert in “2nd Boot device [Network: Realtek BO]”
Ik weet niet goed wat ik hiermee kan.
Ik vindt de resolutie voor internet en office e.d. goed.

Het is gezien de bios niet mogelijk een eigen image te maken, omdat deze niet bij het opstarten te benaderen is.
Ik werk liever met twee schijven, echter ik durf de primaire C 145 Gb schijf niet te partitioneren in 2 delen, omdat dan de recovermogelijkheid wellicht niet meer werkt en daarmee mijn legale windows XP verloren gaat.

Samengevat een goede pc om te internetten en/of met word en excel te werken, waarbij je de bestanden zelf elders moet back-uppen.”

Vraag van deze lezer aan andere Targa Nettop gebruikers is: “wie weet hoe ik van USB-stick kan booten?”.

Ik ben het helemaal met hem eens dat het vooraf imagen van de schijven voordat hij met de partities aan de slag gaat verstandig is. Het gaat bijna nooit mis, maar met een backup gaat het nu eenmaal zeker helemaal niet mis.
Wie een antwoord weet, zet hem dan hieronder in de reacties dan zorg dat Ton een seintje krijgt.

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Philip Dezuttere
Philip Dezuttere
12 jaren geleden

Je kan booten van op een USB Stick. Voor je boot steek je de stick in het toestel, dan in de bios onder HD’s stel je je stick alles eerste en klaar.

Pierre
12 jaren geleden

@Philip Ah ja, klinkt inderdaad logisch, nu het zegt realiseer ik me inderdaad het ook bij andere systemen zo’n USB stick allen in het BIOS als bootoptie getoond wordt als hij er daadwerkelijk in zit.

Ray
Ray
12 jaren geleden

ik heb ook z’n TARGA NT9231

in de eerste instantie was ik tevreden mee, behalve dat ik het erg warm wordt tijdens het gebruik maar verder bleef hij stabiel draaien.
Na twee weken begon het wat traag te worden en de processor bleef opgegeven moment continu op 100% en dit bij normaal gebruik van de PC (MSN, Facebook, Skype, WMP) verder heb ik niks bijzonder op geïnstalleerd behalve Skype en iExplorer 8.
Ik heb ook de kleine witte toetsenbord er bij gehaald en deze begin ook mankementen te vertonen op dat moment (toetsen blijven vast zitten)

Ik heb de service desk van targa gebeld en kreeg als advies om de pc opnieuw te installeren en in de gaten houden en als probleem aanhoud een 2gb geheugen in laten zetten of dan zorgen ze dat de PC weer opgehaald wordt

Ik heb de PC opnieuw geïnstalleerd en alles werkte weer naar behoren en kon weer normaal gebruik van maken en ook de toetsenbord deed het weer naar behoren voor anderhalve week.
Sinds gister heb ik weer last van hoge CPU
Ik zit nu te overwegen om de pc terug te brengen tenzij TARGA de upgrade van 2gb interngeheugen voor hun rekening wil nemen.. Al denk ik het niet!!

Joshua
Joshua
12 jaren geleden

Kan iemand mij zeggen wat de maximale resolutie is die het toestel aankan? Ik zou hem willen aan een full HD scherm aansluiten (1920×1080)