De Amazon Kindle 2 komt naar Nederland!

Kindle 2 Nederland - Klik voor grotere versie
“[Amazon] today announced that it is lowering the price of its #1 bestseller Kindle to $259, down from $299. Also today, Amazon.com introduced a new addition to its family of portable reading devices – Kindle with U.S. & International Wireless. Kindle with U.S. & International Wireless now enables readers to wirelessly download content in over 100 countries and territories. Readers can pre-order Kindle with U.S. & International Wireless starting today for $279 at www.amazon.com/kindle and it ships October 19.”

(bron)

Zat iedereen te wachten op een mogelijke introductie van de Kindle in het Verenigd Koninkrijk, blijkt Amazon de Apple-route genomen te hebben: na een lange stilte over bredere uitrol, is daar opeens de aankondiging dat ze per 19 oktober de Kindle 2 in 100 landen/gebieden zullen gaan uitleveren.
Dat betekent:
* Niet meer via een omweg bestellen van de Kindle 2, maar rechtstreeks bij Amazon.
* Gratis (bij de prijs inbegrepen) mobiel internet met dekking in 100 landen, waaronder Nederland.
* Rechtstreeks vanaf je Kindle 2, vanuit Nederland, boeken kopen bij Amazon die dan direct, waar je ook bent via het mobiele netwerk worden afgeleverd op je Kindle. Dat geldt ook voor de bij Amazon verkrijgbare kranten en tijdschriften.

In de categorie helaas: “Blogs and the experimental web browser are currently not available for your country”. Maar goed, daar zit het woord “currently” in, kan nog wijzigen.

En ja, ook helaas voor mij: dit is nog niet in Kindle DX-vorm verkrijgbaar en omdat mijn Kindle DX een modem ingebouwd heeft zitten dat hier in Nederland niet werkt, zal dat ook nooit op dit apparaat gaan werken. Dat wist ik, pech gehad, kan me ook niet schelen.
Ik neem in ieder geval aan dat ook ik het voordeel heb van het wegvallen van de zotte beperking dat alleen inwoners uit de VS bij Amazon eBooks konden kopen via de ‘gewone’ weg.

Dit betekent meer concurrentie voor Bol.com, de noodzaak voor Sony om hun exemplaar met mobiel netwerk ook breed uit te rollen. Ik neem aan dat het ook voor BeBook een stimulans is om hun BeBook 2 (die ook 3G toegang zou krijgen) nu snel op de markt te brengen.

De internationale Kindle 2 kost $279 (excl. hoes: $29,99). Ik kon niet zo snel ontdekken wat verzendkosten naar Nederland zijn, maar bij de huidige koers, met daarbovenop 19% BTW en 12,50 euro handlingskosten kom je op ongeveer 250-300 euro. Vergelijkbaar dus met de Sony Reader Touch Edition, zonder touch, met mét mobiel netwerk.

p.s. Ik vrees dat ik mezelf even zal moeten weerhouden om er eentje aan te schaffen, tenzij er iemand is die een leuk bod doet op mijn BeBook 1. Hij is in prima staat, nieuwste firmware er op, originele doos bewaard. Voor 150 euro of meer wil ik hem wel van eigenaar laten wisselen. Dat is 100 euro onder de nieuwprijs.
Mijn BeBook 1 is inmiddels verkocht. De bestelling voor de Kindle 2 geplaatst.

p.s. #2 Één ding om wel in de gaten te houden: zover ik weet heeft Amazon nog niets gewijzigd aan de firmware op de Kindle 2. Dat betekent dat je op de Kindle 2 (standaard) géén boeken kunt lezen die je bij Bol.com aanschaft!

p.s. #3 Detail dat laat zien hoe zot de wereld is:

“Amazon staved off copyright problems by negotiating an arrangement with English language publishers that pays royalties depending on the territory of purchase. (If you buy a copy of The Perfect Thing in London, for instance, the UK publisher Ebury press gets the sale, instead of US publisher Simon & Schuster.) Still, the rights clearances aren’t yet comprehensive; of the 350,000 books in the Kindle store, only around 200,000 will be available in some countries.”

(bron)

Het web is dan wel “world wide”, elektronische boeken zijn dat nog steeds niet.

0 0 stemmen
Bericht waardering
13 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
11 jaren geleden

Inderdaad Breaking News.

De Kindle onderscheidt zich vooralsnog alleen op het gebied van #G + winkel die er achter zit. Ik doe mijn BeBook dus echt (nog) niet van de hand. Ik wil eerst zien en vooral van NL gebruikers horen/lezen wat de ervaringen zijn met deze extra feature.
Gelukkig hebben we in NL een fantastisch testbed omdat hier een keur aan eReaders te koop is en er dus ervaring met andere readers is voordat de Kindle aan de tand wordt gevoeld.

Pierre
11 jaren geleden

Kan ik je ook absoluut geen ongelijk in geven Fred. Het is ook niet alsof de BeBook 1 nu opeens achterhaald is. Maar 3 eReaders (waarvan 2 hetzelfde formaat), dat ik krijg ik thuis niet verkocht. :-)

Pierre
11 jaren geleden

Voor wie er ook eentje wil aanschaffen bij deze even de info voor zover nu bekend na mijn bestelling: Kindle 2 + hoes (moet je echt doen) = $308,99
Shipping & Handling naar NL = $26,97

Amazon houdt dan een bedrag van $65,38 in als deposit voor " Import fees". Daarmee betalen zij de handlingskosten (12,50 euro) en BTW (over aankoopbedrag en verzendkosten). Mocht het bedrag meer zijn dan werkelijke kosten dan krijg je dat terug, maar het lijkt aardig te kloppen.

Dan ben je al met al dus $401,34 kwijt, dat is zo’n 280 euro.

Raymond
11 jaren geleden

Maar dat je 2 Kindles hebt straks krijg je er wel door heen thuis? ;)
Grote kans dat ik ook een Kindle 2 bestel maar ik wacht denk ik eventjes tot de eerste reviews binnen zijn en vooral duidelijk is hoe goed/betrouwbaar het kopen van ebooks via de Kindle 2 gaat.

Aan de andere kant, geduld is echt mijn ding niet

Pierre
11 jaren geleden

Gelukkig wel (denk ik / zal wel moeten nu :-) ) Ik durf ook absoluut te bekennen dat deze swap (verkoop van de BeBook en koop van de Kindle 2) zeker niet 100% functionele doelen diende maar ook omdat ik gewoon wil weten (voelen/meemaken) hoe de K2 hier in Nederland nu gaat functioneren.
En was de Sony met 3G of BeBook 2 eerder verschenen dan de K2 dan was ik daar waarschijnlijk ook voor gevallen (gaat natuurlijk wel een uitdaging worden tegen de tijd dat die verschijnen)

Raymond
11 jaren geleden

Ik lees (en koop) voornamelijk Engelstalige boeken en het idee om uberhaupt het Amazon aanbod eindelijk te kunnen gebruiken op een ereader is alleen al een ervaring die ik mee wil maken.

Ik had nog die Sony 3G op het oog maar het wordt echt de K2 nu. Daarna ben ik wel zo ontieglijk blut dat het verder ook geen uitdaging meer wordt :)

Pierre
11 jaren geleden

Nog meer aardig nieuws, dit keer van de Mirror in het Verenigd Koninkrijk, volgens hen komt de internationale versie van de DX in 2010, wellicht een reden voor sommigen om nog even te wachten. En ook zou Amazon gezegd hebben: "We are working on making blogs available internationally. Non-U.S. customers in some countries, such as Japan, can use the experimental web browsing feature. Our goal is to implement the experimental web browser in every country".

Pierre
11 jaren geleden

Vandaag is meer informatie beschikbaar gekomen over het aanbod van boeken voor Europa. Dat is op het moment nogal een tegenvaller. Lees zeker ook even dit bericht voordat je tot aanschaf besluit (als je dat daarna nog wil)

terra65
terra65
11 jaren geleden

De bebook mini na anderhalve week experimenteren en uitproberen zwaar teleurgesteld geretourneerd aan Bol (en m’n geld terug, dat dan weer wel) Van alle zogenaamd werkende formats (.lit, .epub, .pdf) lijkt alleen .mobi redelijk te presteren en een aantal werkende functies te ondersteunen.
Mijn nieuwe Kindle2 is onderweg, wordt vlgs UPS donderdag de 22ste oktober afgeleverd. Wél snel. En totaalkosten (excl hoes) zijn ¤ 239. Da’s dan ¤ 38 euro meer dan de bebook mini. Maar als ik de specs beijk kan ik minstens net zo goed mijn .mobi’s bekijken – en daar zat ik met de bebook mini ook zo’n beetje aan vast. Plus natuurlijk een beter design, een volumeknop, expterne speakers en wireless connectie… Ben heel benieuwd, hoop donderdagavond wat ervaringen te kunnen posten !

grtz,
Nora

Pierre
11 jaren geleden

@Nora: ik hoor graag over je ervaringen. De keuze om geen hoes te bestellen vind ik niet zo heel verstandig (ik zou er in ieder geval dan iets anders ter bescherming omheen doen)

Of je jouw .mobi’s op de Kindle kunt lezen hangt van de herkomst af. Als je ze gekocht hebt dan zul je ze niet zondermeer kunnen lezen op de Kindle omdat die geen mobi met DRM ondersteund.

Dutchy4U
Dutchy4U
11 jaren geleden

Als je besluit om de kindle 2 te bestellen dan zou ik de officiële hoes er niet bij bestellen. Er zit een, nog niet door amazon erkent, design fout in. Door de constructie van metalen pennen die in de plastic kindle behuizing klikken, begint de top cover te barsten. Lees de feedback met 1 ster maar bij de officiële kindle 2 hoes op amazon.

Pierre
11 jaren geleden

@Dutchy4U Ah, daar had ik nog niet eerder over gehoord. Maar tegenover de 91 reviews met 1 ster staan er 1202 met 5 sterren op de Amazon site.
Niet iedereen heeft dat probleem dan dus.

Hoe dan ook: een hoes is aan te raden.

Vandaag overigens ook het nieuws dat de US versie van de Kindle 2 verdwijnt en dat de internationale versie van de Kindle 2 nu $20 goedkoper wordt.
Geen probleem als je al besteld had, je krijgt die korting blijkbaar automatisch alsnog.

Richard H.K. Pohlmann
Richard H.K. Pohlmann
11 jaren geleden

Is er ervaring met de nieuwe e-reader van Amazon.com. Graag ook inzicht in mogelijkheden van Ned. Boeken.

Bij voorbaat dank