Verdiepingssessie over elektronische boeken tijdens Dé OWD 2009

DeOnderwijsdagen

Een tijdje geleden riep ik jullie op om te stemmen op mijn voorstel voor een sessie tijdens de Open Track tijdens Dé Onderwijsdagen 2009.

En het leverde voldoende stemmen op. Dank daarvoor!
Maar, zoals je kon zien op het stemformulier, ook Jeroen van Beijnen, voorheen collega bij Fontys nu werkzaam bij Cubis had een voorstel ingediend over elektronische boeken in het onderwijs.

Dat heeft geleidt tot wat onderling overleg en overleg met de organisatie van Dé Onderwijsdagen. Het resultaat van dat overleg is dat Jeroen en ik de sessie samen doen. Dat heeft als grote voordeel dat we hem als verdiepingssessie kunnen uitvoeren. Dat wil zeggen dat we 2×45 minuten ter beschikking hebben, in plaats van 1×45 minuten.

We staan nu in het programma op woensdag 11-11-2009 van 14:55 – 15:40 uur in ruimte 417. Dat is een zaal waar in theorie 150 deelnemers in zouden kunnen, maar het aantal deelnemers is begrenst op 60 maximaal.

Dat komt namelijk omdat het eerste deel van de sessie introductie is (wat zijn elektronische boeken, stand van de techniek, spelers in de markt, toepassingsmogelijkheden in het onderwijs etc.) maar in het tweede deel gaan we ook aan de slag met de achterliggende techniek. Dat betekent dat we laten zien hoe je elektronische boeken kunt maken die geschikt zijn voor gebruik op de verschillende eBook readers. Het is de bedoeling dat deelnemers hun eigen laptop mee nemen (wij zorgen voor de software) zodat je meer kunt doen dan alleen kijken. En dan verwachten we onze handen ruimschoots vol te hebben als er echt 60 deelnemers op de sessie afkomen (geen idee overigens of dat ook zo gaat zijn).

Jeroen en ik zijn de sessie nu aan het uitwerken, we zullen uiteraard gebruik maken van de wiki-voorziening die er normaal voor Dé Onderwijsdagen is en met een beetje geluk wordt de sessie opgenomen.

Dus…wees een beetje zuinig met je energie tijdens Dé Onderwijsdagen zodat je ook op de woensdagmiddag nog voldoende energie over hebt. En natuurlijk is het niet alleen handig om je laptop mee te nemen, maar als je al een eBookreader hebt, dan moet die ook mee.
Wij doen niet aan DRM en spreken uiteraard zowel ePUB als Mobipocket, dus dat komt wel goed. ;-)

Zodra de wiki-voorziening in de lucht is laat ik je dat hier weer weten. Heb je in de tussentijd brandende vragen die je zeker aan bod wilt hebben tijdens de sessie, stel ze dan alvast hieronder in de reacties!

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
essen2punt0 aka Annemarie van Essen

Count me in!
Ik ben er de 11e en kom zeker bij jullie langs. Dit is precies datgene wat ik nog graag wilde leren/doen/onderzoeken. Mooi. :)