Update: Kindle 2 en boeken kopen bij Amazon vanuit Nederland

No Free Kindle Books for Europe! (foto door: PiAir (Old Skool))

Goed nieuws en slecht nieuws als het gaat om de Kindle 2 die naar Nederland komt. De Kindle is al zichtbaar op mijn Manage Your Kindle pagina. En ook de overige voorbereidingen voor verkoop van boeken naar gebruikers van buiten de VS is in volle gang.
Maar het maakt ook pijnlijk duidelijk wat het betekende toen Amazon aan gaf dat maar ongeveer 280.000 van de 350.000 Kindle boeken op dit moment ook buiten de VS te koop zouden zijn (de rest mag blijkbaar nog niet van de betreffende auteurs/uitgevers).

Bekijk je de Kindle Bestseller-lijst namelijk vanuit de VS, dan zie je daar veel meer (en goedkopere) boeken staan dan wanneer je dat vanuit Europa probeert.
Sowieso kost het goedkoopste boek dat je op die manier kunt krijgen vanuit Europa $2,30 terwijl er vanuit de VS een heleboel gratis boeken te krijgen zijn.

Daarnaast zijn een aantal boeken niet beschikbaar voor Nederland (Europa) daarbij krijg je dan zo’n melding:
Kindle Book not available in Europe (foto door: PiAir (Old Skool)) Ik heb even een lijstje gemaakt van de verschillen in de top 15 Kindle boeken op dit moment bij Amazon:

Boek VS Kindle Europese Kindle
The Templar Legacy: A Novel by Steve Berry $0.00 Niet te koop
The Lost Symbol by Dan Brown $9.99 Niet te koop
The Naked Gospel: Truth You May Never Hear in Church by Andrew Farley $0.00 $2.30
Giving Chase by Lauren Dane $0.00 $2.30
Keeper, The by Sarah, Langan $0.00 Niet te koop
Affirming the Apostles’ Creed by J.I. Packer $0.00 $2.30
The Demon Awakens by R.A. Salvatore $0.00 Niet te koop
The Autobiography of Benjamin Franklin by Benjamin, 1706-1790 Franklin $0.00 $2.30
Starfist: First to Fight by David Sherman $0.00 Niet te koop
The Help by Kathryn Stockett $9.99 $13.79
Rough Country by John Sandford $9.99 $13.79
Discovering Dani: Jamesville Book 1 by N. J. Walters $0.00 $2.30
Paradox I by Rosemary Laurey $0.01 $2.30
On the Heels of Evil by D.E. Daum $0.01 $2.31
Fairy Tales Every Child Should Know $0.00 $2.31

Natuurlijk zou je er voor kunnen kiezen om (nog steeds) te doen alsof je in de VS bent. Maar dan betaal je $1,99 voor elke download omdat Amazon dan doet alsof je in het buitenland bent als je in Nederland bent. Dus ook dan geen gratis boeken downloaden via Whispernet. Als je in dat geval de boeken handmatig download en via USB overzet dan krijg je ze wel nog volledig gratis. Maar dat kon voorheen ook al.

Het zal je niet verbazen dat ik dit ernstig teleurstellend vind. Ik hoop dat het opstartproblemen zijn. Want anders voorspel ik een moeilijke toekomst voor de internationale Kindle 2. Natuurlijk, er zullen mensen zijn die, net zoals ik gedaan heb, hem al besteld hebben. Maar met deze info zou ik tegen de rest zeggen: wacht nog maar effe. :-(
[update 10-10-2009] Let op! Lees zeker ook even (indien nodig/wenselijk) dit bericht over het weer annuleren van een geplaatste bestelling.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Raymond
11 jaren geleden

Even gekeken naar het eerste deel van Stieg Larsson’s Millennium trilogy. 8 dollar voor de Amerikanen, 13,79 voor Europa. Bah, dat valt tegen .. bij Play is de pbook voor 6 euro te koop dus als zo’n prijsstelling indicatief is voor wat komen gaat, dan wacht ik inderdaad nog maar even.

Fred Zelders
11 jaren geleden

Ik hou het voorlopig maar bij de BeBook, en als ik meer fancy zou willen (dat wil ik NU zeker nog niet) wordt het een Sony denk ik.