Menu
Categorieën
Furl absorbed by Diigo
18 maart 2009 Internet
FURL - Klik voor grotere versie

Ik was al lang geen actieve Furl gebruiker meer. De laatste wijziging in hun ontwerp, naar heel lelijk oranje/grijs, heeft er toen voor gezorgd dat ik naar del.icio.us ben overgestapt.
Nu verdwijnt Furl dan echt helemaal, “absorbed by Diigo” zoals ze het zelf noemen. Ik kreeg vanochtend een mail binnen waarbij ze die overgang aankondigen en ben op het moment toch maar even de bij Furl aanwezige links aan het migreren naar Diigo.

Het zorgt er ongetwijfeld voor dat er links en rechts weer de nodige hyperlinks niet meer werken (linkrot). De Diigo interface ziet er een stuk rustiger uit dan die van Furl op het laatst, maar ik verwacht niet dat ik weer een reden heb om van del.icio.us naar Diigo over te stappen.
Natuurlijk biedt de dienst daar een import-optie voor, maar ik ben nou eenmaal niet ontevreden over del.icio.us nou ik daar aan gewend ben en ik heb nog geen kennis kunnen maken met unieke Diigo features. Een unieke feature van Furl was dat er ook een kopie van de inhoud van een pagina waar je naar linkte werd opgeslagen (handig als die dan offline ging).

Nou ja, het is niet anders, het world wide web blijft in beweging en als er nieuwe diensten komen, dan moeten er ook wel oude verdwijnen.

"4" Comments
  1. Ik was de laatste tijd gebruiker van zowel Furl als Del.icio.us, maar om de een of andere reden vond ik Furl toch plezieriger werken. Kan niet precies aangeven waarom.

  2. En stap je nu over naar Diigo of wordt het nu uitsluitend Del.icio.us?

  3. Voorlopig loopt het allemaal nog niet zo soepel, want ik heb een dag of wat geleden m’n account overgezet en "dat zou enkele dagen kunnen duren". Ik wacht dus nog steeds…
    Voor de rest even afwachten hoe het eruit ziet en of ze nog nuttige snufjes in de aanbieding hebben.

  4. O ja, dat is waar. Heb ik ook in gang gezet, maar nog niets over terug gehoord of gezien.

Reacties zijn niet toegestaan
*