PHILIPS DirectLife – je persoonlijke bewegingscoach

DirectLife - Klik voor grotere versie

Mijn werkgever vind het belangrijk dat haar medewerkers gezond en fit zijn. Logisch eigenlijk. In dat kader worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, kunnen medewerkers en studenten met korting fitnessen etc. En is er iets nieuws: PHILIPS DirectLife.

Het is een klein apparaatje dat je altijd bij je draagt en dat je beweging/activiteit gedurende de dag meet. Aan de hand van een inschatting aan het begin en je persoonlijke doelen wordt er een programma uitgezet van 12 weken. Je kunt de resultaten uploaden (via een USB-key) en online bekijken en bijhouden. Het gaat overigens niet meer of harder sporten, maar om meer bewegen.

Ik vind het een interessant concept. Maar heb ook zo mijn twijfels. Je moet het (kleine) apparaatje altijd bij je hebben om de metingen uit te kunnen voeren. Logisch, maar het is er weer eentje erbij. En daarnaast gaat het gewoon om dat extra bewegen. Daar moet je gewoon ook tijd voor hebben/maken of zin in hebben. Apparaatje of niet.

Goedkoop is het ook niet echt, maar met de bijdrage van de werkgever kost het nu 75 euro voor een periode van twee jaar.
Voorlopig blijft het bij mij nog even bij nieuwsgierig zijn. Ik heb er nog geen besteld ook al vind ik het een goed initiatief dat mijn werkgever dit doet. Want dat we als volkje te zwaar worden en te weinig bewegen staat redelijk vast.

De website van Fontys waar DirectLife aangekondigd werd bevat een drietal redelijk positieve verhalen. Blijkbaar zijn er dus mensen die er baat bij hebben. Ik ben wel benieuwd of we ooit onafhankelijke data te zien krijgen hierover.
Is de ‘drop-out’ rate lager/gelijk/hoger dan bij andere sporten of bij fitnessen? Helpt het kunnen zien van je voortgang op zo’n site?
Als je zo’n DirectLife hebt en er ervaring mee hebt, dan hoor ik het graag!

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Danniëlle
12 jaren geleden

Ik zou het veel fijner vinden als mijn werkgever zou gaan bijdragen aan de kosten van mijn sportschool. En dus niet alleen als ik sport bij die peperdure sportscholen waar zij een contract mee hebben afgesloten.

En nog iets, sporten zit in je of niet, ik geloof niet in dit soort hulpmiddeltjes net zomin als zoiets als de WII fit.

Pierre
12 jaren geleden

Voor de mensen die in Eindhoven wonen is de deal met het sportcentrum van de TU/e wel de moeite waard. Maar daarbuiten is de bijdrage inderdaad wat minder indrukwekkend.

bewegertje
bewegertje
12 jaren geleden

Ik heb er eentje. Het stimuleert mij vreselijk om toch mijn doel van de dag/week te behalen. Ik beweeg nu na 10 weken al 40% meer dan in mijn assesmentweek. Gisteravond ook weer een uur gewandeld in plaats van op de bank te hebben gehangen. Voor mij meer dan lof ook al loop ik er wel eens op te schelden ;) Maar aan het einde van de week ben ik weer trots op mezelf. En ach dit apparaat bij je houden: daar wen je meteen aan. De site waar je je gegevens kan zien is ook zeer interessant en ook het stimuleren van je collega’s. En sporten in dure sportscholen: no way. Bewegen doe je echt niet ALLEEN in dure sportscholen. Het doel zal van jezelf zijn om meer te bewegen en dat kan je bereiken op heel veel verschillende manieren.
Ik ben er zeer blij mee en zal hem missen mocht ik hem moeten inleveren.

Pierre
12 jaren geleden

@bewegertje: goed om te lezen dat je er zo blij mee bent. Jammer dat je gekozen hebt voor een alias in plaats van je eigen naam te gebruiken.
Het feit dat je je reactie over een Philips product, ‘anoniem’ vanaf een computer op de Philips-campus in Eindhoven verstuurd hebt, maakt hem wat mij betreft namelijk wat minder waardevol.

Nog steeds bewegertje
Nog steeds bewegertje
12 jaren geleden

Wat een onzin opmerking pierre. Als je ziet dat ik het verstuur van Philips dan is dat toch best een betrouwbare bijdrage. Dan weet je in ieder geval dat ik er echt 1 heb. Maar doe ermee wat je wilt. Met je minder indrukwekkend apparaat als je niet in Eindhoven woont…erg vaag!

Pierre
12 jaren geleden

@Nog steeds bewegertje: jammer nou dat je boos wordt als iemand het minder geloofwaardig vindt als iemand van Philips anoniem een positieve reactie over een Philips product plaatst. Zoals jij er voor kiest om dat zo te plaatsen kies ik er voor om lezers van die reactie dan ook die aanvullende info te geven.

Mijn eerste opmerking was overigens een reactie op Daniëlle en had helemaal niets met de Philips DirectLife te maken maar sloeg op haar opmerking over de vergoeding die haar werkgever (is ook mijn werkgever = Fontys) geeft voor medewerkers die aan sport doen.
Was inderdaad niet zo duidelijk als je Daniëlle niet kent (zie je nou wel hoe handig het is om te weten waar iemand vandaan komt! ;-) )