mrt 172009
 
DirectLife - Klik voor grotere versie

Mijn werkgever vind het belangrijk dat haar medewerkers gezond en fit zijn. Logisch eigenlijk. In dat kader worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, kunnen medewerkers en studenten met korting fitnessen etc. En is er iets nieuws: PHILIPS DirectLife.

Het is een klein apparaatje dat je altijd bij je draagt en dat je beweging/activiteit gedurende de dag meet. Aan de hand van een inschatting aan het begin en je persoonlijke doelen wordt er een programma uitgezet van 12 weken. Je kunt de resultaten uploaden (via een USB-key) en online bekijken en bijhouden. Het gaat overigens niet meer of harder sporten, maar om meer bewegen.

Ik vind het een interessant concept. Maar heb ook zo mijn twijfels. Je moet het (kleine) apparaatje altijd bij je hebben om de metingen uit te kunnen voeren. Logisch, maar het is er weer eentje erbij. En daarnaast gaat het gewoon om dat extra bewegen. Daar moet je gewoon ook tijd voor hebben/maken of zin in hebben. Apparaatje of niet.

Goedkoop is het ook niet echt, maar met de bijdrage van de werkgever kost het nu 75 euro voor een periode van twee jaar.
Voorlopig blijft het bij mij nog even bij nieuwsgierig zijn. Ik heb er nog geen besteld ook al vind ik het een goed initiatief dat mijn werkgever dit doet. Want dat we als volkje te zwaar worden en te weinig bewegen staat redelijk vast.

De website van Fontys waar DirectLife aangekondigd werd bevat een drietal redelijk positieve verhalen. Blijkbaar zijn er dus mensen die er baat bij hebben. Ik ben wel benieuwd of we ooit onafhankelijke data te zien krijgen hierover.
Is de ‘drop-out’ rate lager/gelijk/hoger dan bij andere sporten of bij fitnessen? Helpt het kunnen zien van je voortgang op zo’n site?
Als je zo’n DirectLife hebt en er ervaring mee hebt, dan hoor ik het graag!