Sony Cyber-shot DSC-G3 – directe upload van foto’s via wifi

cyber-shot - Klik voor grotere versie

Bij Gizmodo doen ze heel lacherig over de nieuwe Sony Cyber-shot DSC-G3. En het voorspelt dan ook niet veel goeds voor hun ongetwijfeld aanstaande review. Toch verwijs ik juist even naar hun pagina omdat zij foto’s van de interface hebben die ik niet zo snel op de Sony website kon vinden.
Hoe dan ook, zoals ik het lees is de Sony Cyber-shot DSC-G3 wat de Eye-Fi nooit zal kunnen worden: een volledige, geïntegreerde oplossing voor het meteen via wifi uploaden van (een selectie) van je gemaakte foto’s en video’s vanuit je fototoestel.
Belangrijk voordeel van deze geïntegreerde oplossing is namelijk dat er een ‘browser’ ingebouwd zit waarbij je dus op het toestel kunt kiezen waar je de foto’s en video’s naar toe wilt uploaden. De extra screenshots bij Gizmodo laten zien dat je op het toestel de login gegevens kunt invoeren etc. Je hebt dus geen laptop meer nodig om de diensten te setuppen en ik neem aan dat je tijdens het uploaden een zichtbare voortgangindicatie krijgt.

Een prijskaartje van $500,- is natuurlijk heftig, maar bij dit soort camera’s kun je verwachten dat die prijs binnen een paar maanden een paar honderd dollar daalt.
Wel zullen ze natuurlijk dan ook Flickr ondersteuning moeten toevoegen, want anders heeft het allemaal geen nut.