Computers in het onderwijs – volgens Microsoft


Janet Galore laat in ruim zeven minuten zien hoe je in het onderwijs in de toekomst gebruik zou kunnen maken van nieuwe Microsoft technologieën. Heerlijk zulke filmpjes. Even voor de duidelijkheid: het gaat me er helemaal niet om dat dit een filmpje is van Microsoft, zie het gewoon als Leverancier X.

Bij filmpjes als dit vraag ik me altijd meteen een heleboel dingen af:

Welk onderwijs gaat dit over? Ze heeft het over een professor, maar de simulaties zijn redelijk basic, middelbaar school niveau.
En ik mag hopen dat het niet alleen bij leuke bekijken van leuke 3D modelletjes van hersenen blijft als studenten daar leren. Maar dan komen we toch al weer snel terug bij het lezen van tekst. Aanwijzingen van anderen in de content zijn leuk, maar hoe voorkom je hier mega-SPAM?

Belangrijk verschil is dat het systeem heel veel van mij en mijn studie weet. Het geeft achtergrondinformatie, weet wat relevant is en minder relevant. Hoe zit dat met zorgen op het gebied van privacy? Wie beheert dat systeem dat zo veel van mij weet? Zeker omdat het al mijn aantekeningen en werkstukken van basisschool tot universiteit opslaat. Wie heeft daar nog meer toegang toe?

De toepassing op de Surface tafel is overigens wel heel magertjes. Ze doet niet meer dan het slepen en ‘delen’ van leuke informatie met anderen. Ze maakt niets nieuws.
Hebben we straks overigens het toetsenbord en muis eindelijk uitgebannen?

Kortom, heel veel vragen. Technisch gezien bestaat de hardware en software om dit filmpje te maken helemaal (al zal het nog niet allemaal commercieel beschikbaar zijn), de zware uitdaging zal de organisatie er omheen zijn.

N.B. De Microsoft servers hebben het vanavond een beetje druk vanwege de Windows 7 bèta download, dus het laden van het filmpje kan even duren.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Annet Smith
13 jaren geleden

Een heel interessant filmpje, maar het roept inderdaad veel vragen op, waar ik ook graag antwoord op zou willen hebben. Vooral de inzet van sociale netwerken waar ze in het filmpje terloops aan refereert vind ik interessant. Ik heb hem ook even op mijn blog gezet, met natuurlijk verwijzingen naar hier.

Willem
13 jaren geleden

Raar, dit filmpje wil bij mij niet afspelen in Google Chrome, terwijl ik met die browser wel de presentations 2 Go presentatie van Patrick in Silverlight kan bekijken.

Pierre
13 jaren geleden

Oei, ik moet bekennen dat ik me niet eens gerealiseerd had dat de player in Silverlight was gemaakt. Toch wel raar dat Chrome hem dan niet afspeelt als de plugin daar wel werkt in P2G.

Kobus van der Slossen
Kobus van der Slossen
13 jaren geleden

Wow.. zullen onze scholen er zo uit gaan zien? Dat gebeurt echt niet op een basisschool. Daar heerst een echte "Omgaan met informatie Achterstand"…

touchschreens gaan het helemaal maken lijkt het.