High Definition Screencast on YouTube

 Gepubliceerd door om 20:50  Media
nov 242008
 

N.B. Dit bericht is in het Engels om het ook voor meelezers van buiten Nederland toegankelijk te maken.
It sounded like something that was really easy to do when Hans Mestrum explained it on his blog (in Dutch), just upload a video in high resolution to YouTube, add &fmt=22 to the URL and you can watch the video in true HD quality.

Hans demonstrates it with a video that he had shot at the HAN and that he had uploaded to YouTube.
I wanted to try it with a screencast that I created using Camtasia Studio 6 but my first attempt failed. That video isn’t recognized by YouTube as a high resolution version.
Of course I didn’t give up there, but got more determined to find out why it didn’t work. Lees verder….

Skype video telefoon beschikbaar

 Gepubliceerd door om 06:55  Hardware
nov 242008
 
Skype Phone - Klik voor grotere versie

Loïc Le Meur heeft er eentje opgestuurd gekregen en als je in de VS woont kun je er eentje bestellen je kunt hem ook in Nederland bestellen: de ASUS AiGuru SV1.
Het is een standalone video telefoon voor Skype. Je hebt dus geen computer meer nodig om hiermee Skype gesprekken te voeren. Je kunt hem aansluiten via een netwerkkabel of via draadloos netwerk. Je kunt hem aan de voeding hangen, maar er zit ook een accu in die 20 minuten lang werkt, dus je kunt hem ook even oppakken en meenemen als je bijvoorbeeld van je bureau af naar een andere plek loopt om iets te laten zien. Aan de achterkant van het apparaat zit een aansluiting voor een headset voor als je niet iedereen om je heen wilt laten meeluisteren.

Bediening is zo te zien redelijk simpel al is het natuurlijk jammer dat het schermpje geen touchscreen is. Prijskaartje is 269,95 euro met (tijdelijk) gratis bezorging.

Dames en heren bij Skype en ASUS: opsturen naar Nederland zou ik zeggen. Maak een mooie deal met “twee voor de prijs van anderhalf” en dit wordt dé hit voor kerst.

[update] Aangepast naar aanleiding van reactie van Patrick de Vos. Ik had de link in het bericht van Loïc Le Meur gevolgd en was (blijkt nu) in de VS winkel terecht gekomen. Van daaruit kon ik alleen de VS als verzendland kiezen. Hij blijkt echter ook in de NL winkel te koop te zijn.