SlideShare Egowidget


Via een tweet van Sheila McNeill kwam ik bij een nieuwe feature van Slideshare: Presentation Pack of zoals ze het zelf ook noemen: Egowidgets.

Hiermee kun je eenvoudig al je Slideshare presentaties bij elkaar pakken en op één plek samen tonen.
Niet alleen handig om je portfolio van presentaties samen te stellen, maar ook gemakkelijk om alle presentaties van een conferentie, bijeenkomst, of module/vak/onderwijseenheid bij elkaar te nemen. Je kunt de widget bij de start toevoegen in een pagina en met elke nieuwe presentatie die je toevoegt op Slideshare komt die automatisch in het overzicht erbij.

Nou had ik bij mijn account ook presentaties staan die ik namens andere geplaatst heb. En die horen niet thuis in een Egowidget.
Maar ook dat is geen probleem. Je kunt namelijk filteren op de tags die je zelf toevoegt aan een presentatie. In mijn geval was het een kwestie van even de tag ‘pierre’ aan al mijn eigen presentaties toevoegen en klaar was bovenstaand overzicht.

Heel handig. Al maakt het ook wel heel zichtbaar dat ik de laatste tijd vooral inleidende presentaties geef in plaats van inhoudelijke presentaties die de moeite waard zijn om online te zetten….

[update] Hmmm, het netjes in de pagina passen van zo’n breed gevaarte blijkt toch niet zo heel eenvoudig. Het helpt dus als je voldoende ruimte hebt.

0 0 stemmen
Bericht waardering
10 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen van Beijnen
Jeroen van Beijnen
13 jaren geleden

Mooie widget Pierre,
Heb hem meteen even geplugged op bibliotheek 2.0: http://bibliotheek20.ning.com/profile

Willem
13 jaren geleden

Ziet er mooi uit! Had ik gisteren in m’n workshop moeten weten, want toen heb ik uitgelegd wat een widget (of Google gadget) is.
Wat betreft Hmmm: wordt het niet eens tijd voor een nieuwe layout, waarbij je meer ruimte benut van de tegenwoordige breedbeeldschermen en in ieder geval je berichtenkolom op minimaal 640 pixels zet? Je hebt nu toch vakantie (op de helft)

Pierre
13 jaren geleden

Hoi Willem,

Ik heb hier even geen breedbeeldscherm bij de hand, maar was in de veronderstelling dat ik dat een tijdje geleden al aangepast had. Zal er nog eens naar kijken…

Willem
13 jaren geleden

Ik meet de effectieve breedte van je berichtenvenster op 526 pixels, dus zonder de marges links en rechts. Maar dat kan natuurlijk ook niet veel breder omdat je gekozen hebt voor twee sidebars. Is altijd een lastige afweging. Zelf ga ik er voor het gemak maar van uit (omdat ik het gewoon niet weet) dat m’n lezers meer geïnteresseerd zijn in m’n berichten dan in alle toevoegingen in de sidebar. Belangrijkste daar vind ik eigenlijk dat iedereen kan zien wie er gereageerd heeft.

Willem
13 jaren geleden

Wauw, na m’n dutje ververs ik het scherm en wat zie ik: een breed wit veld!! Wat lijken die sidebars nu opeens smal:-)

Annet
13 jaren geleden

Is inderdaad een heel mooi tooltje. Kan ik goed gebruiken om presentaties voor scholingen in de komende weken gebundeld aan te bieden. Bedankt voor de tip!

Pierre
13 jaren geleden

Hmmm, dit gaat het ook niet worden vrees ik, de flexibele layout breekt als IE of Opera niet op volledig scherm staat.

Antoine van Dinter
13 jaren geleden

Handig. Ik zag vandaag op het weblog van Benoit Descary dat je nu ook andere formaten kunt uploaden bij Slideshare: http://descary.com/slideshare-etend-s

Pierre
13 jaren geleden

@Antoine: welke nieuwe formaten dan? Mijn Frans is helaas nogal roestig.

@Willem: compromis toegepast middels een stukje JavaScript. Als het goed is krijg je nu bij een breedbeeld toch een redelijk schermvullend beeld terwijl het ook bij 1024 breedte in IE en Opera netjes uit blijft zien.

Antoine van Dinter
13 jaren geleden

@Pierre,

Word, Excel, PDF, waarmee het een soort scribd wordt.