SlideShare Egowidget

 Gepubliceerd door om 13:16  Leertechnologie
okt 152008
 


Via een tweet van Sheila McNeill kwam ik bij een nieuwe feature van Slideshare: Presentation Pack of zoals ze het zelf ook noemen: Egowidgets.

Hiermee kun je eenvoudig al je Slideshare presentaties bij elkaar pakken en op één plek samen tonen.
Niet alleen handig om je portfolio van presentaties samen te stellen, maar ook gemakkelijk om alle presentaties van een conferentie, bijeenkomst, of module/vak/onderwijseenheid bij elkaar te nemen. Je kunt de widget bij de start toevoegen in een pagina en met elke nieuwe presentatie die je toevoegt op Slideshare komt die automatisch in het overzicht erbij.

Nou had ik bij mijn account ook presentaties staan die ik namens andere geplaatst heb. En die horen niet thuis in een Egowidget.
Maar ook dat is geen probleem. Je kunt namelijk filteren op de tags die je zelf toevoegt aan een presentatie. In mijn geval was het een kwestie van even de tag ‘pierre’ aan al mijn eigen presentaties toevoegen en klaar was bovenstaand overzicht.

Heel handig. Al maakt het ook wel heel zichtbaar dat ik de laatste tijd vooral inleidende presentaties geef in plaats van inhoudelijke presentaties die de moeite waard zijn om online te zetten….

[update] Hmmm, het netjes in de pagina passen van zo’n breed gevaarte blijkt toch niet zo heel eenvoudig. Het helpt dus als je voldoende ruimte hebt.