iPhone 3G 8GB bij InterToys is te duur

iPhone Intertoys - Klik voor grotere versie

Er werd online nog even gespeculeerd dat het een hoax of een fout was, maar aangezien reserveren vrijblijvend was heb ik het toch maar gedaan en inmiddels heb ik de mail binnen met de optie om bij InterToys een SIM lock vrije iPhone 3G 8GB aan te schaffen. Voor ‘slechts’ 599,99 euro.

Toch maar even gaan rekenen en hij is eigenlijk simpelweg te duur. Als ik bij T-Mobile een 8GB iPhone aanschaf met een contract van 24 maanden, dan kost me dat totaal (inclusief afsluitkosten) het niet geringe bedrag van 825 euro.
Dat betekent voor de InterToys versie dat ik een vergelijkbaar data abonnement moet zien te vinden voor maximaal 225 euro (en 1 cent) oftewel maximaal 9 euro en 38 cent per maand. Daar krijg ik dus nooit onbeperkt 3G internet voor + 150 belminuten en 150 SMS berichten.

Dus waarom zou ik voor dit bedrag zo’n iPhone willen kopen nu ik dat kan? Ik hoor het graag in de reacties.

0 0 stemmen
Bericht waardering
17 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Marc
13 jaren geleden

Als ik met je meereken kom ik tot dezelfde conclusie. Ik heb een sim-only met lange looptijd (300 bel/100 sms en surf&mail unlimited), maar daar betaal ik uit mijn hoofd 13,95 euro voor. Misschien kan dat nog iets goedkoper, maar met deze rekensom is het niet lucratief om die sim dan vervolgens in de iPhone van InterToys te stoppen.

moqub
moqub
13 jaren geleden

voor iedereen die al een abo heeft bij een andere provider of een t-mobiel abo heeft met de oude iphone zou het een optie kunnen zijn.

Moqub

Bram
Bram
13 jaren geleden

Waarom regel je er geen uit België (daar zit je toch niet zover vandaan als ik het goed heb)? Daar kost de 16 GB versie 615 euro en de 8 GB iets meer dan 500 euro.
Scheelt een hoop geld en geloof me: 16 GB is erg lekker om te hebben ;-)

Pierre
13 jaren geleden

Hoi Bram,
Bij 500 euro losse aanschaf mag het abonnement 13,54 euro per maand kosten. Dat is nog steeds niet erg veel voor onbegrensd mobiel internet.

Zitten er overigens beperkingen aan de verkoop van die modellen in België? Moet ik bijvoorbeeld iemand meenemen met een Belgisch paspoort of zo?

Bram
Bram
13 jaren geleden

Nee er zitten geen beperkingen aan de telefoon in België. Je kan hem daar ook gewoon halen. Hij is dan simlock vrij. je kan er dus ingooien wat je wilt. Ik weet niet wat je met je huidige abbo wilt of welke provider je voorkeur heeft?
Ik heb voor 10 euro onbeperkt internet bij T-Mobile afgenomen (ik had al t-mobile en wilde geen nieuw contract) en dat is mij snel genoeg om alles te doen wat ik wil. Het enige nadeel is dat je op deze manier geen visual voicemail hebt maar daar is denk ik wel overheen te komen niet? ;-)

Pierre
13 jaren geleden

Ik heb op het moment alleen zakelijk een SIM met een heel beperkt data-abonnement, dus zou ik er sowieso eentje willen hebben gericht op data. Dus jij hebt voldoende aan 384Kbps download en 4Kbps upload? Ik ben op het moment GPRS gewend en dat is nou niet echt iets waar ik meer wil doen dan wat tekstmails ophalen.

Bram
Bram
13 jaren geleden

Als ik onderweg ben internet ik vooral en ben ik bezig met mijn mail. Als ik aan de gang ben met you tube, de app store of de music store dan zit ik toch vaak in een omgeving met wifi. Voor een beetje browsen en mailen is wat mij betreft het T-Mobile data abbo genoeg. Het is overigens 64Kbps up (neem aan dat je een 6 was vergeten ;-)) Ook google maps gaat overigen snel genoeg voor mij om even op te zoeken waar ik ben en wat de juiste route is.
Mocht je meer willen weten dan hoor ik het wel.

Pierre
13 jaren geleden

Oeps, had ik beter moeten knippen en plakken (vond het al zo weinig).

Goed om te weten dat die snelheid voor ‘gewoon’ gebruik voldoende is.

Bram
Bram
13 jaren geleden

Overigens is het wel slim om een onbeperkt data abbo te hebben. Het klinkt gek maar ik internet/mail veeeeeel meer dan op mijn oude HTC Tytn 2. Ook merk ik dat ik meer sms’jes verzend. Voor mijn gevoel is het internet met deze telefoon meer toegankelijker geworden. Nu maar hopen dat snel meer aanbieders dit voorbeeld volgen.

Pierre
13 jaren geleden

Het probleem is, vind ik, inderdaad dat het moeilijk in te schatten is hoeveel dataverkeer je gaat veroorzaken. Natuurlijk, je ziet links en rechts getallen met hoeveel mailtjes je voor 1GB/maand kunt versturen. Maar ik wil gaan VOIPen, Google Maps gebruiken, streaming video terugsturen, een audiostream live bekijken onderweg etc.

Ter vergelijking: mijn ADSL modem thuis geeft voor de afgelopen 5 dagen een download van 5,6GB en een upload van 1,6GB aan. Dat is dus meer dan een GB dataverkeer per dag. Niet dat je dat snel met je telefoon zult veroorzaken….maar zeg nooit nooit.

Bram
Bram
13 jaren geleden

Mee eens. Ik zal voor de grap eens een week bijhouden hoeveel data ik er per week gebruik. Zelf gok ik een dikke 200Mb per dag. Maar ik zet nu de teller op 0 :-) Voip heb ik toevallig gisteren geïnstalleerd op mijn iPhone (app genaamd Fring) en ik moet hem nog gaan testen. Overigens is Voip alleen mogelijk via wifi netwerken!!!

Pierre
13 jaren geleden

Ik hoor het graag!

Voor VOIP over 3G zie ook dit bericht.

Bram
Bram
13 jaren geleden

Klopt maar dan zul je de iPhone moeten Jailbreaken. Nadeel hiervan is dat (volgens mij) je garantie vervalt. Daarnaast zul je ook iedere keer moeten wachten op jailbreak bij een nieuwe software release. Mocht jij het wel doen dan ben ik natuurlijk wel erggggg benieuwd naar je ervaringen. ;-) Trouwens nog een leuk voorbeeld van hoe handig de iPhone kan zijn:
Zoals je wellicht weet werk ik in de verslavingszorg. Op dit moment ben ik een test aan het doen om mensen via internet/iPhone van hun verslaving af te laten komen. Ze kunnen via de app zelftesten doen, inloggen op het programma en resultaten zien hoe drink/rook gedrag de laatste tijd is. Mocht iemand dus in een kroeg zitten en een biertje willen dan kan hij zijn iPhone pakken en inloggen op het programma om hulp te krijgen.
Ook ben ik bezig met een NL app voor verslavingsartsen waarmee ze voor hun onbekende pillen kunnen opsporen. Deze app zal gekoppeld zijn aan de landelijke drugs database. Door een foto te maken van de pil krijgt de arts vanzelf de mogelijke opties te zien. Op deze manier kan hij de patiënt een gepast advies geven over het gebruik van die pil. Een engels voorbeeld hiervan tref je hier: https://online.epocrates.com/home
Goh wat is ICT toch mooi he? ;-) Heb jij al specifieke gedachten over wat je met de iPhone wilt doen in het onderwijs?

Pierre
13 jaren geleden

Zoals je weet ben ik een hand-on persoon. Ik wordt helemaal gek van de stroom applicaties waar ik over hoor of lees zonder dat ik die kan uitproberen. Het kan overigens zijn dat ik uiteindelijk daarom toch maar voor een iPod Touch kies. Heeft dan wel niet de features van de iPhone, maar ik kom er dan wat dit betreft toch al een heel eind mee.

Ik wil ten eerste zien wat er al op onderwijsgebied beschikbaar is, maar wil ook een testplatform hebben.

Ben wel benieuwd overigens of die test lukt. Ik kan me voorstellen dat het checken van je iPhone in zo’n situatie het laatste is wat je wilt doen. Maar van de andere kant is het juist altijd onder je vingers hebben hebben zitten van bepaalde info natuurlijk wel een van de sterk ontwikkelingen.

Pierre
12 jaren geleden

De iPhone van Intertoys is niet alleen te duur, hij blijkt toch niet 100% simlockvrij te zijn aldus een bericht op Bright. En dat kan problemen opleveren bij een update. De advertentie is inmiddels van de site en kopers kunnen de aankoop alsnog annuleren.

Ik zie onder het bericht hier nou een Google ads reclame staan voor een simlockvrije iPhone 3G voor slecht 49 euro. Dat kan toch niet kloppen lijkt me…..(ah is in combinatie met Telfort abonnement).

danillo
danillo
12 jaren geleden

als ik jou was zou ik gewoon een iphone bij de t-moblile kopen.
En dan sim lock vrij laten maken ik had de mazzel dat ik dat zelf kan maar je kan het ook laten doen dan kom je een stuk vordeliger uit

Pierre
12 jaren geleden

@Danillo yep, die conclusie (bij T-Mobile is zo slecht nog niet) had ik ook getrokken. Maar vanwege de hoge belkosten bij zakelijk gebruik (mijn werkgever heeft 0877- nummers) heb ik me voorlopig even tevreden gesteld met een iPod Touch. Daar is overigens helaas nog helemaal geen jailbreak voor beschikbaar.