mei 102008
 
“Microsoft plans to offer PC makers steep discounts on Windows XP Home Edition to encourage them to use that OS instead of Linux on ultra low-cost PCs (ULPCs). To be eligible, however, the PC vendors that make ULPCs must limit screen sizes to 10.2 inches and hard drives to 80G bytes, and they cannot offer touch-screen PCs.”

(bron)

Gisteren schreef Tweaker.net al “Australische Eee PC met XP is goedkoper dan Linux-variant“. Lekker pakkende kop, want hoe kan een computer met een Linux besturingssysteem nou duurder zijn dan eentje met Windows XP. Nou, bijvoorbeeld omdat die met Linux over 20GB Flash geheugen beschikt in plaats van over 12GB. De site Register Hardware is van mening dat de meeste gebruikers die extra 8GB nou nodig zullen denken te hebben en daarom voor XP zullen kiezen.

Dat weet ik nog zo net niet. Want het prijsverschil is maar 30 euro. Voor dat bedrag zou ik die extra opslag er bij nemen. Zeker als de genoemde adviesprijzen kloppen. Want ook de duurdere Linux versie zou dan minder dan 400 euro kosten.
Kortom, eigenlijk nog geen reden om over een controverse te spreken. Gewoon concurrentie tussen twee besturingssystemen. De ene (XP) bekender voor veel onervaren gebruikers en de andere (Linux) volgens de tests een stuk(je) sneller op de beschikbare hardware.
Zolang de drivers voor de hardware maar voor beiden beschikbaar zijn vind ik het persoonlijk best.

Maar Microsoft blijkt helaas weer niet op haar eigen kwaliteiten te durven vertrouwen. Lees verder….

Google Maps v.s. SuperGeotagged

 Gepubliceerd door om 07:11  Geocoding
mei 102008
 


Op zijn weblog reageert Dan Catt op de nieuwe features van Google Maps. Zoals je in bovenstaand filmpje kunt zien krijg je nu namelijk ook foto’s die via Panoramio.com beschikbaar gesteld worden én voorzien zijn van locatie-informatie te zien als onderdeel van de zoekresultaten. Dus zoek je op Deurne, dan vind je ook foto’s van Deurne.

Belangrijk kritiekpunt dat ik hier zelf (ook) heb is natuurlijk sowieso dat foto’s die op Flickr staan hier niet getoond worden. En dat zijn er nogal wat. Maar ja, Flickr is van Yahoo! en Panoramio is van Google zelf. Dus dat is wel logisch.

Het bericht van Dan Catt maakt een vergelijking tussen Google Maps en de site SuperGeoTagged. Die laatste site werkt meer op de manier waarop Dan Catt zelf indertijd begonnen is, het haalt de data op bij Flickr, op basis van de tags en toont dan de foto’s op de kaart.
Met de nieuwe manier waarop Flickr de coördinaten van foto’s ook via de metadata kan ophalen ook niet 100% dekkend, maar de SuperGeoTagged site weet wel beduidend meer foto’s te tonen dan Google. Dan staat stil bij de vraag waarom.

De vergelijking bij Dan is, met alle respect voor zijn expertise en bijdrage aan dit vakgebied, wat mij betreft vooral eentje die interessant is voor ‘techneuten’. Ik zie vooral weer een handige uitbreiding van de beschikbare toolset.

Zeker ook waar het gaat om de categorie “Door de gebruiker gemaakte content” die je nu kunt kiezen.
Kijk bijvoorbeeld maar eens naar deze zoekopdracht. Elk pinnetje verwijst weer naar een nieuwe set data, achter “F” zit bijvoorbeeld een overzicht van alle NS-Stations in NL. En dit voorbeeld laat zien dat het zeker niet onmogelijk is om Flickr foto’s te laten ontdekken door Google Maps.

 Reacties uitgeschakeld voor Google Maps v.s. SuperGeotagged  Tags:
mei 102008
 
SouthPark_WoW_Expansion (foto door: NecroRogIcon)

De conferentie is al een dag bezig en duurt nog vandaag en morgen: Convergence of the Real and the Virtual. Nee, niet weer een conferentie in Second Life, maar in World of Warcraft.

Helaas geen live videostreams, al is de verwachting dat er wel chatlogs, screenshots en video’s opgenomen worden van de sessies. Ik ben er zeker niet bij, dat is nou eenmaal het nadeel van het niet effe kunnen installeren van een gratis client om toegang te krijgen.
Grappig is het wel. De locaties klinken wat anders (de sessie van vandaag is in de Main cavern of the Undercity sewer) maar de vragen en onderwerpen die besproken worden zijn vergelijkbaar. Lees verder….