Google Maps v.s. SuperGeotagged


Op zijn weblog reageert Dan Catt op de nieuwe features van Google Maps. Zoals je in bovenstaand filmpje kunt zien krijg je nu namelijk ook foto’s die via Panoramio.com beschikbaar gesteld worden én voorzien zijn van locatie-informatie te zien als onderdeel van de zoekresultaten. Dus zoek je op Deurne, dan vind je ook foto’s van Deurne.

Belangrijk kritiekpunt dat ik hier zelf (ook) heb is natuurlijk sowieso dat foto’s die op Flickr staan hier niet getoond worden. En dat zijn er nogal wat. Maar ja, Flickr is van Yahoo! en Panoramio is van Google zelf. Dus dat is wel logisch.

Het bericht van Dan Catt maakt een vergelijking tussen Google Maps en de site SuperGeoTagged. Die laatste site werkt meer op de manier waarop Dan Catt zelf indertijd begonnen is, het haalt de data op bij Flickr, op basis van de tags en toont dan de foto’s op de kaart.
Met de nieuwe manier waarop Flickr de coördinaten van foto’s ook via de metadata kan ophalen ook niet 100% dekkend, maar de SuperGeoTagged site weet wel beduidend meer foto’s te tonen dan Google. Dan staat stil bij de vraag waarom.

De vergelijking bij Dan is, met alle respect voor zijn expertise en bijdrage aan dit vakgebied, wat mij betreft vooral eentje die interessant is voor ’techneuten’. Ik zie vooral weer een handige uitbreiding van de beschikbare toolset.

Zeker ook waar het gaat om de categorie “Door de gebruiker gemaakte content” die je nu kunt kiezen.
Kijk bijvoorbeeld maar eens naar deze zoekopdracht. Elk pinnetje verwijst weer naar een nieuwe set data, achter “F” zit bijvoorbeeld een overzicht van alle NS-Stations in NL. En dit voorbeeld laat zien dat het zeker niet onmogelijk is om Flickr foto’s te laten ontdekken door Google Maps.