feb 232008
 
Blackboard (by General Wesc)

De jury heeft een uitspraak gedaan in de al enige tijd lopende zaak van Blackboard tegen Desire2Learn met betrekking tot hun omstreden Blackboard patent. En de jury heeft in het voordeel van Blackboard besloten en het bedrijf een schadevergoeding van 3,1 miljoen dollar toegekend. Daarvan is $2,5 miljoen bedoeld als vergoeding voor gemiste inkomsten en $630.000 voor royalties.
Dat is ernstig. Ook al is het een stuk minder dan de $17 miljoen die Blackboard gevraagd heeft. Ook is nog niet helemaal duidelijk of het nu tot een verbod op de verkoop van Desire2Learn in de VS zal komen. Blackboard had daar om gevraagd, de jury heeft die mogelijkheid bij de rechter neergelegd, maar zolang er nog een beroep loopt (de verwachting is dat Desire2Learn in beroep zal gaan) is dat blijkbaar niet waarschijnlijk.

Aanvullende informatie is te vinden bij Michael Feldstein en bij Stephen Downes.

De Tweede Kamer vraagt om advies #2

 Gepubliceerd door om 11:43  Onderwijs
feb 232008
 
Tweede Kamer (by linkselente)

Een week of twee geleden kon je op zes blogs een drietal vragen vinden ter voorbereiding van een panelgesprek over ICT en Onderwijs.
Zoals ik toen aangaf konden we door verschillende omstandigheden niet alle zes bij het panelgesprek zijn (ik was er bijvoorbeeld niet), maar hebben we er wel voor gezorgd dat alle binnen gekomen reacties verzameld werden en bij het gesprek terecht kwamen.
Bij Willem Karssenberg en Wilfred Rubens (die waren er beiden) kun je hun reacties lezen op het panelgesprek.

En ik wil in ieder geval herhalen wat Willem ook schreef: iedereen bedankt voor de bijdragen!

 Reacties uitgeschakeld voor De Tweede Kamer vraagt om advies #2  Tags:
feb 232008
 
AllSizes - Klik voor grotere versie

Als niet-Wordpress gebruiker kan ik natuurlijk alleen maar jaloers kijken naar plugins zoals de Photo Dropper waar een aantal blogs (o.a. te vinden bij Jaap Stronks en Moqub) nu over schrijven.
Met die plugin kun je vanuit WordPress eenvoudig zoeken in Flickr naar foto’s met een Creative Commons licentie en die dan netjes (met bronvermelding) in je post laten plakken.

Voor mijn Nucleus blogsoftware is zo’n plugin helaas niet beschikbaar, maar ik heb inmiddels wel al een iets generiekere noodoplossing (OK, je hebt wel Firefox nodig, maar dat kan sowieso geen kwaad) voor als je Flickr foto’s van anderen in een blogpost wilt plakken.
Probleem bij Flickr is namelijk dat als je foto’s van anderen zoekt en vindt, je niet de HTML code getoond krijgt waarmee je die foto gemakkelijk in een blogpost kunt inplakken. Dat zie je alleen bij je eigen foto’s. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Flickr Foto’s droppen als je geen WordPress hebt  Tags:

Voorjaar….

 Gepubliceerd door om 07:06  Algemeen
feb 232008
 
2 januari 2006

Was het je ook al opgevallen dat je sinds een paar dagen ’s ochtends de merels en andere vogels al weer uitgebreid kunt horen fluiten? Zijn die in de war of wordt het echt al voorjaar? Hoe dan ook, klinkt wel fijn.
(maar niet zo fijn dat ik er voor deze post al even uit ging om zelf een foto te maken, dus met dank aan mimormar dit exemplaar ;-))

 Reacties uitgeschakeld voor Voorjaar….  Tags: