Flickr Foto’s droppen als je geen WordPress hebt

AllSizes - Klik voor grotere versie

Als niet-Wordpress gebruiker kan ik natuurlijk alleen maar jaloers kijken naar plugins zoals de Photo Dropper waar een aantal blogs (o.a. te vinden bij Jaap Stronks en Moqub) nu over schrijven.
Met die plugin kun je vanuit WordPress eenvoudig zoeken in Flickr naar foto’s met een Creative Commons licentie en die dan netjes (met bronvermelding) in je post laten plakken.

Voor mijn Nucleus blogsoftware is zo’n plugin helaas niet beschikbaar, maar ik heb inmiddels wel al een iets generiekere noodoplossing (OK, je hebt wel Firefox nodig, maar dat kan sowieso geen kwaad) voor als je Flickr foto’s van anderen in een blogpost wilt plakken.
Probleem bij Flickr is namelijk dat als je foto’s van anderen zoekt en vindt, je niet de HTML code getoond krijgt waarmee je die foto gemakkelijk in een blogpost kunt inplakken. Dat zie je alleen bij je eigen foto’s. Als je Firefox gebruikt dan kan ik je het AllSizes+ Greasemonkey script aanraden.

Daarmee krijg je namelijk automatisch zodra je op de “all sizes” knop boven een foto in Flickr klikt de verschillende HTML codes die je nodig hebt om een foto in je weblog post in te plakken.
Het kan niet op tegen Photo Dropper, dus als je WordPress gebruikt kun je die het beste gebruiken. Maar het maakt het leven net weer een stukje gemakkelijker voor de rest van ons.