VCASMO Offline gebruiken

 Gepubliceerd door om 20:03  Leertechnologie
feb 132008
 
VCASMO Offline - Klik voor grotere versie

WOW, ik kwam zojuist weer eens bij VCASMO omdat ik wilde kijken waar ik beter mijn presentatie van vanmiddag kon uploaden en zag dat ze in alle stilte (nou ja, het staat nu als een banner op elke pagina) een offline optie voor presentaties hebben toegevoegd.
Als uploader van een presentatie kun je het resultaat nu ook weer downloaden. Ofwel voor gebruik op je eigen website, ofwel in een standalone player die je bijvoorbeeld op een DVD kunt branden. Heel erg mooi. Je kunt het resultaat nu namelijk ook gebruiken als je geen toegang hebt tot het internet of beschikbaar stellen vanaf je eigen server.
En als je zorgt voor een kopie hoef je je geen zorgen te maken over het voortbestaan van VCASMO. Gaan ze morgen offline, dan heb je je kopie nog.

Als kort voorbeeld heb ik de presentatie met mijn oproep aan docenten in Nederland en België van een tijdje geleden, die je hier online bij VCASMO kunt vinden, ook als kopie op de server hier gezet.

Wakker worden met de iHome

 Gepubliceerd door om 14:52  Hardware
feb 132008
 
iHome

In de kast staat nog een (grote) beeldbuis TV (dat heb ik al anders meegemaakt) maar naast het bed staat een heuse echte iHome. Aan de website van de leverancier te zien al weer een wat ouder model, maar hij doet het wel nog gewoon.
En aangezien ik mijn iPod video meegenomen had, kon ik het niet nalaten hem vanochtend even uit te proberen. En eigenlijk is het best een aardig ding. Je prikt je iPod aan de bovenkant in de dock en selecteert voor het alarm niet de buzzer maar iPod. Simpel, maar het werkt. Er zit een USB connector aan voor de iPod Shuffle en een mini Jack kabel voor andere MP3-spelers (foto). Die kun je dan echter om voor de hand liggende redenen (ze kunnen zo niet aangestuurd worden) niet voor het alarm gebruiken. In dat geval kun je alleen de speakers van de iHome gebruiken om muziek af te spelen.

Van dezelfde leverancier komt ook de Bike to Beach Bicycle Speaker for iPod, één bidon water minder op je fiets en een iPod meer! :-)

 Reacties uitgeschakeld voor Wakker worden met de iHome  Tags:

Long Beach – dinsdag

 Gepubliceerd door om 05:19  SURF
feb 132008
 
Long Beach

Ik had vandaag aan de projectbijeenkomst van de Learning Object Discovery Exchange (LODE) Project Group willen deelnnemen, maar die ging helaas niet door. Daarom vanochtend aangeschoven bij de Dynamic Instructional Content Exchange (DICE) projectgroep in opricht. Deze groep wil komen tot de ontwikkeling van afspraken met betrekking tot “eBooks” voor gebruik in het onderwijs. Probleem dat ik zie na wat ik vandaag gehoord heb is dat wat ze willen doen erg aansluit bij (overlapt met) het Common Cartridge verhaal. Ik ben dus benieuwd of dit tot een charter (projectvoorstel) komt.

Na de lunch ben ik bij de Learning Tools Interoperability v2.0 Working Group (LTI) gaan kijken en luisteren. De LTI is een afspraak die het mogelijk maakt functionaliteiten van systemen te koppelen op een uniforme manier. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Long Beach – dinsdag  Tags: