jan 232008
 
Readius - Klik voor grotere versie

Het persbericht bij Reuters over het beschikbaar komen ergens dit jaar van de Polymer Vision Readius werd gisteren overal al opgepikt.
Waarom dat toch nog een bericht erover? Nou, eigenlijk deels om volgend jaar rond deze tijd het seintje te krijgen om te kijken of het product dit jaar écht al op de markt gekomen is. Maar ook omdat het past binnen de verschillende andere ontwikkelingen die hier voorbij gekomen zijn zoals de iLead, de Kindle en de ASUS EEE PC.

Belangrijke eigenschappen die dit apparaat mee brengt zijn de veel langere batterijduur dan de anderen tot nu toe hadden en het compacte formaat.
Ik kan me overigens niet voorstellen dat er veel mensen zijn die dit ding als telefoon zullen willen gebruiken, maar het is natuurlijk wel zo handig om er een SIM kaart in te kunnen stoppen en dan overal verbinding te kunnen hebben voor het ophalen van berichten en RSS-feeds.
Draadloos internet via Wifi ontbreekt trouwens, dus dat is voor de thuisgebruiker weer een nadeel. En net als de iLead zal ook de Readius zijn leven beginnen met een zwart/wit scherm.
Ik ben benieuwd wat de prijs gaat worden. Lukt het ze om in de buurt van die magische 300 euro te komen of gaan ze heel lomp op het prijsniveau van de iLead zitten? Het zal veel duidelijk maken over de wijze waarop en voor welke doelgroep ze het product in de markt willen zetten.

0 0 stem
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
JoG
JoG
12 jaren geleden

Volgens mij passen o.a. de Cybook en de OLPC XO ook in het genoemde rijtje.

Enkele filmpjes (o.a. over de Cybook, Eee PC en iLiad).

Verder heb ik in Nederland nog niet veel gezien van o.a. de Classmate PC, CloudBook en (aangekondigde) UMPC‘s.

Pierre
12 jaren geleden

Ja, het was inderdaad nog geen volledig lijstje. UMPC in het algemeen hoort daar wat mij betreft niet echt bij, dat zijn/waren gewoon dure "laptops" zonder toetsenbord en met te zwakke processor om datgene te doen waar ze voor verkocht werden.

De iLead, Kindle, OLPC XO, maar inderdaad ook de Classmat PC zorgen voor een onvermijdelijke ontwikkeling in de richting van flexibele, goedkope, compacte, persoonlijke, ultra mobiele computers. Dat wat ons al vaker beloofd is maar wat we nooit kregen.

John van Dongen
12 jaren geleden

Ben ook benieuwd naar de impact van een dergelijk apparaat binnen het onderwijs. Volgens mij zijn we daar nog niet echt op grote schaal aan toe.
Hoewel ik het zelf wel een prachtig hebbedingetje vind.

Pierre
12 jaren geleden

@John Ik verwacht (nee, voorspel) dat deze apparaten uiteindelijk het niveau en de impact van de mobiele telefoon zullen bereiken. D.w.z. dat onze studenten eerder er voor zullen kiezen ze te gebruiken dan wij.

JoG
JoG
12 jaren geleden

@Pierre: Volgens mij zijn de verschillen met een Ultra Mobile PC (UMPC) kleiner aan het worden. Er bestaan UMPC’s met toetsenborden en er zijn nieuwe, goedkopere modellen aangekondigd.

Een Asus Eee PC met ‘touchscreen’ is bijvoorbeeld ook al aangekondigd.

Al met al ontwikkelingen die ik met veel belangstelling tegemoet zie. En als al die apparaten dan ook goed leverbaar in Nederland zijn ben ik heel benieuwd hoe consumenten en o.a. het onderwijs (leerlingen en docenten) hier op gaan reageren!?