TinyLoad – simpel delen van bestanden

 Gepubliceerd door om 07:15  Tools
jan 222008
 
tinyload - Klik voor grotere versie

Stel, je hebt een bestand van maximaal 100MB. Een PDF, een Word-document, een MP3-track, een kleine videoclip. En die je wil je beschikbaar stellen aan anderen, maakt niet uit aan wie, of wellicht wel, en je wilt dat bestand niet via de mail versturen en ook niet op je eigen webserver plaatsen voor download.
Dan zijn er een aantal opties om zulke bestanden online te zetten, bijvoorbeeld via MegaUpload.com, MediaFire.com, RapidShare.com, DivShare.com of Amazon S3. Maar ja, welke kies je? Het zijn gratis diensten en wie weet is er eentje tijdelijk uit de lucht of zijn er beperkingen aan het aantal downloaders. En daar komt bij dat de URLs naar de downloads voor zulke diensten niet altijd lekker kort zijn, dus als je de URL in Twitter wilt gebruiken moet je die eerst nog kort gaan maken met zoiets als TinyURL. En meerdere diensten gebruiken betekent meerdere keren uploaden, is ook niet echt handig met een wat groter bestand.

Met TinyLoad gaat dat eenvoudiger. Je upload je bestand één keer en selecteert de plekken waar het moet komen te staan. Je krijgt één korte URL naar een pagina waar de links naar al die andere upload diensten verschijnen. Snel en handig. En je kunt uiteraard een bookmarklet aan je browserbalk toevoegen.
Hieronder zie je hoe eenvoudig het is:

TinyLoad Bookmarklet from Eric Kerr on Vimeo.

(getipt door Mashable.com)
Overigens, dit is natuurlijk alleen handig als het een bestand is dat je niet voor de eeuwigheid (of zo ongeveer) online beschikbaar wilt houden.

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
John van Dongen
12 jaren geleden

Goeie tip. Ik gebruik zelf ook vaak:
http://fileurls.com/ . Die gaat tot 250 MB.

Jean Walstock
Jean Walstock
12 jaren geleden

Tinyload, ziet er goed uit.
Mijn voorkeur gaat uit naar http://homedrive.nl die gaat tot maar liefs 5 GB.