Canon Digital IXUS 950 IS

Digital zoom

Iets meer dan twee jaar geleden kocht ik een Canon IXUS 50. Klein, handig om in een tasje aan je broeksriem te hangen en mede daardoor groeide het aantal foto’s bij Flickr in rap tempo de afgelopen jaren.
Maar helaas, tijdens de laatste vakantie had een botsing met een ijzeren bankje (terwijl de camera niet in zijn tasje zat) tot gevolg dat het LCD scherm niets meer deed. En dan is het toestel niet meer in te stellen. Repareren kost 108 euro, daar betaald de verzekering 8 euro van (eigen risico van 100 euro) en dus heb ik besloten hem niet te laten repareren maar te vervangen. Weer door een IXUS, maar nu een nieuwer model in ongeveer dezelfde prijsklasse.

Gisteren kwam hij binnen: een Canon Digital IXUS 950 IS. Hij is net wat dikker en groter dan de IXUS 50 was, de knopjes en opties zitten soms op andere plekken. Ik ben benieuwd of de optische beeld stabilisatie (tegen bewogen beelden) en de gezichtsherkenning (bij het scherpstellen) en natuurlijk de wat hogere resolutie gaan leiden tot meer gelukte foto’s.

Zijn digitale zoom is in ieder geval, net als bij de IXUS 50 nog steeds indrukwekkend. Het bloempje dat je hier afgebeeld ziet is maar 14 millimeter breed en is toch haarscherp in beeld te brengen.

Nou maar hopen dat deze het net wat langer dan 2 jaar uit houdt. Toegegeven, dit soort pech heeft ook wel weer zo zijn voordelen, maar de foto’s worden er wat duurder van.

Canon Ixus 950 Oud en Nieuw Oud en Nieuw
0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
duimdog
14 jaren geleden

Allesbehalve sweet memories: ik had iets vergelijkbaars toen ik mijn digitale camera net een paar maanden had. Ook het LCD scherm, ook weinig of geen schadevergoeding.
Maar ondertussen is m’n camera z’n geld (extra reparatie) gelukkig meer dan waard gebleken.

Marc
14 jaren geleden

Toevallig sta ik op het punt een nieuwe camera te kopen. Niet door soortgelijke pech als jij hebt gehad, maar omdat onze huidige camera (Canon G2 4MP) echt een beetje ‘op’ begint te raken en de mogelijkheden ondertussen ontzettend zijn verbeterd.

Ik heb vooral met mijn G2 het probleem dat binnenshuis de foto’s veelal behoorlijk minder zijn dan buitenshuis en dat de camera zoveel tijd nodig heeft om scherp te stellen. Het duurt allemaal zo lang. Ongetwijfeld veroorzaakt door de beperkte techniek (het is een 2001-toestel).

Ben ik dat met de Ixus 950 echt kwijt? Is de huidige generatie zodanig verbeterd dat je snel een foto kunt maken en dat je ook binnen zeer aanvaardbare resultaten krijgt?

Pierre
14 jaren geleden

Foto’s binnen blijft altijd moeilijk. Zo’n ding wil dan veel vaker dan nodig zou moeten zijn flitslicht gebruiken. Dat licht is dan meestal veel en veel te fel en dan krijg je rode ogen, overbelichting etc.
Ik heb nog te weinig foto’s met deze 950 gemaakt om te kunnen oordelen of dat echt beter geworden is.
Scherpstellen binnen had ook de 50 overigens meestal geen problemen mee.