Hij is er al!

Nog snel even een berichtje dat de digitale fotocamera vandaag, zoals verwacht (nou ja, gehoopt want er zaten uiteindelijk minder dan 48 uur tussen bestelling en aflevering) hier afgeleverd is.
Dus meteen uit de verpakking gehaald, veel te lang moeten wachten totdat de accu voor het eerst opgeladen was en toen natuurlijk alle knopjes en opties uitproberen.

afmetingen - Klik voor grotere versie

De foto hierboven is uiteraard niet met de IXUS gemaakt maar met mijn webcam. Ik heb mijn sleutelbos er naast gelegd zodat je kunt zien hoe klein hij eigenlijk is.
In de doos voor het overige veel zooi:

Uit de doos - Klik voor grotere versie

Boekjes en uitklapkaarten met uitleg van de knopjes, de oplader, een extra accu (apart bijbestellen), CD-ROM met software die ik er waarschijnlijk redelijk snel weer af gooi etc.

Wat die software betreft: dat ziet er allemaal leuk uit, om foto’s te downloaden en te beheren, de videobestandjes (640×480 en 30fps!) te bewerken, de geluidjes van de camera aan te passen (heb ik toch uit staan) etc.
Maar in XP heb ik aan de driver voor het toestel voldoende. Dan kan ik het fototoestel namelijk openen alsof het een extra schijf is en zo de fotos ook heel gemakkelijk “sleuren en pleuren”.

Tot zover voor nu, ik ga toch nog effe de stitcher uitproberen. :-)

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrick
Patrick
16 jaren geleden

Hoi Pierre,
Ik ben benieuwd naar wat kiekjes van je nieuwe camera.

Zelf heb ik al een tijd (zo’n 2 jaar) de Canon Powershot S45. Die bevalt prima (vooral de kleuren zijn ok). Echter nu na 2 jaar digitaal kiekjes maken zou ik in het vervolg graag 2 digitale camera’s willen hebben.

Namelijk 1 (echt)kleine camera die je zo in je broekzak stopt en 1 "grote" camera met een goede zoom funtie erop.

De kleine camera zou ik dan gebruiken om het alledaagse te fotograferen (hiervoor is 2-3 mpixel voldoende). De grote camera zou ik dan kunnen gebruiken voor de "wat mooiere foto’s". Als je begrijpt wat ik bedoel.

Pierre
16 jaren geleden

Hoi Patrick,

Nou écht klein is hij wel, dus dat gaat al goed. Als je er eentje bij wilt hebben van 2-3 Mbpixels dan zouden de IXUS 30 en 40 ook opties zijn. Maar dan moet je wel even goed rond kijken, want ik heb de 40 al "in de aanbieding" gezien voor meer dan dat ik voor de 50 betaald heb en ook voor de 30 wordt soms veel te veel gevraagd.

Ik merk dat ik nog wat moet leren omgaan met de verschillende programma’s, "automatisch" is niet altijd geschikt omdat dan vaker dan noodzakelijk (of juist gewenst) de flitser gebruikt wordt, opnames binnen zonder flitser krijg ik nog wat moeilijk goed scherp etc.
Kortom, slechte fotograaf.

Vanmiddag was hier in Deurne het defilé van de avondvierdaagse en ik heb daar wat foto’s en video-opnames gemaakt. Niet heel veel video natuurlijk, want 512MB is met een paar minuten video vol. Het resultaat heb ik toen omgezet naar MPEG2 (foto’s + video). Ik moet zeggen het was zelfs om aan te zien op een tv.
Op het moment nog voornamelijk kiekjes van de kinderen en die zet ik niet online. Maar als ik er een aantal heb waar ik tevreden over ben (foto’s/video) dan zet ik er wel een paar op volledige kwaliteit op de site.

duimdog
16 jaren geleden

Ik heb de canon powershot A80 en dus ook de canon software.
Die software bevalt me goed. In ieder geval voor wat betreft het ophalen van foto’s vanaf de camera. Hij organiseert het op de PC op een logische manier, zonder dat ik daar verder moeite voor hoef te doen. En die stitch functie gebruik ik ook regelmatig zoals je weet.

Voor wat betreft de camera: ik heb ‘m in beginsel altijd op P staan. Dan wordt de belichting en zo automatisch geregeld, maar ik heb wel alle menufuncties.