Censuur! #2

“Antipiraterijstichting Brein gaat Nederlandse providers vragen de toegang tot de muzieksite AllofMP3 te blokkeren. Volgens Brein verkoopt de site muzieknummers zonder dat de artiesten daarvoor een vergoeding krijgen. Dat heeft directeur Tim Kuik bevestigd tegen NU.nl.”

(bron)

De conclusie bij Fok! was precies die wat ik ook trok bij het lezen van het bericht: Brein ruikt haar kans nu het er op lijkt dat Nederland rijp is voor een Chinese muur op internet.
Kan er iemand een lijstje maken met aanbieders van bondjassen, vuurwapens, illegaal vuurwerk, verboden stimulerende middelen, handleidingen voor bommen en granaten, blanko DVD’s, DVD’s met een andere regiocodering dan in Nederland toegestaan, grijze import van elektronica en alle andere zaken die we geen goed idee vinden? Als we dat in één keer doen dan scheelt dat die internetproviders een heleboel werk.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Edwin
17 jaren geleden

Een miezerige druppel op een gloeiende plaat is het. Ik wens die grappenmakers veel succes met hun achterhoedegevecht. Er zijn duizenden, zo niet miljoenen ingangen naar illegale of semi-illegale content.

Of om met Ho Chi Minh te spreken:

"You will kill 10 of our men, and we will kill 1 of yours, and in the end it will be you who tire of it"….

Dappere Bas
Dappere Bas
17 jaren geleden

Jammer dat deze heren al hun IQ in de naam van hun stichting hebben gestopt.

Of het een achterhoede gevecht blijft weet ik niet. Zo gauw een ‘goede’ lobby Brussel erbij betrekt, ben ik niet meer zo zeker van de uitkomst. Dat is juist het enge eraan.