feb 102007
 

Online films bestellen slaat (blijkbaar) nog niet echt aan en Gizmodo geeft 10 redenen waarom film downloads nog niet optimaal werken.
Even voor de duidelijkheid: er zijn op het moment globaal gezien een drietal soorten systemen.

DVD / HD DVD / Blue Ray
De “klassieke” manier om een film op je TV te bekijken is het huren van een DVD (of straks een High Definition DVD of Blue Ray schijf afhankelijk van wie de strijd gaat winnen) in je lokale DVD winkel. Hiervan wordt nog wel eens beweerd dat die snel achterhaald gaan worden en vervangen worden door filmdownloads.

Pay-per-View
Het eerste alternatief lijkt het meest op de traditionele TV. Waar je eerst via bijvoorbeeld Canal Digitaal tegen betalen toegang kon krijgen tot een aantal zenders waar achter elkaar films uitgezonden werden, kun je nu bij bijvoorbeeld UPC, per film betalen (pay-per-view). Maar het principe blijft hetzelfde, je kunt de film pas bekijken als hij “er op is”. Dit soort aanbod is eenvoudig te regelen voor een aanbieder, het maakt gebruik van de normale TV-signalen en of er één kijker of een miljoen kijkers zijn maakt voor de aanbieder niet zoveel uit.
Heeft voor een kijker duidelijk beperkingen ten opzichte van DVD’s, maar is bij bijvoorbeeld voetbalwedstrijden of andere live-evenementen wél weer heel handig/krachtig. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor De DVD is voorlopig nog niet achterhaald  Tags:

Censuur! #2

 Gepubliceerd door om 07:59  Internet
feb 102007
 
“Antipiraterijstichting Brein gaat Nederlandse providers vragen de toegang tot de muzieksite AllofMP3 te blokkeren. Volgens Brein verkoopt de site muzieknummers zonder dat de artiesten daarvoor een vergoeding krijgen. Dat heeft directeur Tim Kuik bevestigd tegen NU.nl.”

(bron)

De conclusie bij Fok! was precies die wat ik ook trok bij het lezen van het bericht: Brein ruikt haar kans nu het er op lijkt dat Nederland rijp is voor een Chinese muur op internet.
Kan er iemand een lijstje maken met aanbieders van bondjassen, vuurwapens, illegaal vuurwerk, verboden stimulerende middelen, handleidingen voor bommen en granaten, blanko DVD’s, DVD’s met een andere regiocodering dan in Nederland toegestaan, grijze import van elektronica en alle andere zaken die we geen goed idee vinden? Als we dat in één keer doen dan scheelt dat die internetproviders een heleboel werk.