Censuur!

“Het komende kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie wil radicale en extremistische websites blokkeren. De regering wil deze blokkade opleggen aan de internetproviders, maar die willen hier eigenlijk helemaal niet aan meewerken.”

(bron)

Absoluut foute boel! Dit is een heel gevaarlijk hellend vlak.
Natuurlijk. Er zijn grenzen aan dingen die een site kan/mag en niet kan/mag doen. Daar hebben we een uitgebreid stelsel van wetten en regels voor. Voor sites die in Nederland gevestigd zijn kun je dat nu al eenvoudig aanpakken door de rechter te laten beoordelen of wat ze doen in strijd is met die wetten en regels.
Het blokkeren heeft met name betrekking op sites die zich in het buitenland bevinden en die daarom nu niet onder Nederlandse wetgeving vallen. Uit de berichtgeving die ik er tot nu toe over gelezen heb is mij nu nog onduidelijk wie sites op de blacklist mag zetten. Maar zelfs als je dat door een rechter laat bepalen, loop je de kans dat je een kanon gaat gebruiken voor een mug, zoals die rechter in Brazilië die de sluiting van toegang tot YouTube gebood vanwege één filmpje dat onrechtmatig was.
[update] Tweakers plaatste vannacht deze bijdrage over dit onderwerp.