IMS Kwartaalbijeenkomst #3

 Gepubliceerd door om 22:59  SURF
feb 082007
 
Oracle hoofdkantoor

Terwijl ik op het vliegveld van San Francisco een plekje gevonden heb met stopcontact, comfortabele stoel én open wifi verbinding (was vast niet de bedoeling want er zit ook een betaald T-Mobile netwerk naast) heb ik nog ruim de tijd om even na de denken over de afgelopen paar dagen.
Oracle
Oracle deed op de dinsdag haar best om duidelijk te maken dat ze het end-to-end principe entraal stelt. De klant wil een oplossing die werkt, van begin van het proces tot het einde. Open standaarden staan daarbij bij Oracle, aldus de aanwezige Oracle-vertegenwoordigers, waaronder overigens ook Michael Feldstein die je waarschijnlijk wel kent van het e-Literate blog. Ik heb toch altijd wel een beetje een dubbel gevoel als zo’n grote softwareleverancier als Oracle zo’n uitspraken doet. Van de ene kant is het natuurlijk heel belangrijk. Zeker als ze de co-chair leveren voor de projectgroep die de IMS Enterprise Services specificatie onder handen gaat nemen. De kans dat bijvoorbeeld producten als Peoplesoft daar dan goede (betere) ondersteuning voor krijgen is dan natuurlijk een stuk groter dan wanneer ze er niet in participeren.
Maar het blijft natuurlijk toch een grote partij die, als ze niet haar zin krijgt, ook haar eigen gang kan gaan. Het zal er dus voor zorgen dat het consensusmodel binnen de projectgroepen op volle toeren moet blijven draaien. Lees verder….

Online Sneeuw bij de NS

 Gepubliceerd door om 15:39  Internet
feb 082007
 
online sneeuw bij de NS - Klik voor grotere versie

Goed jongens, ik snap dat jullie vandaag last hebben van wat sneeuw, maar waarom dan meteen zowel de ‘gewone’ NS-website én de mobiele versie van de website plat moeten gaan? Dat hebben jullie onlangs toch nog kunnen oefenen toen het waaide?
[update 19:00] Hij doet het weer.

 Reacties uitgeschakeld voor Online Sneeuw bij de NS  Tags:

Semi real-time chat bij NWA

 Gepubliceerd door om 01:13  Algemeen
feb 082007
 
NWA Chat - Klik voor grotere versie

Ik probeerde zojuist alvast in te checken voor mijn vlucht terug morgenmiddag, maar dat lukte niet. KLM stuurt me door naar de website van North West Airlines omdat ik vanuit een luchthaven in het buitenland vertrek, maar de NWA website gaf aan mijn reserveringsnummer niet te kennen. Voor vragen hebben ze een Talk to Us formulier. Het is niet helemaal hetzelfde als een mailformulier, want na het invullen van je gegevens en je vraag, blijft er een venster open. Als je dat open laat verschijnt daar binnen een paar minuten een antwoord, daar kun je dan weer op reageren totdat je vraag afdoende beantwoord is. Ik kreeg een vraag terug met het verzoek mijn e-ticket nummer door te geven en kon daar dus relatief snel op reageren. Als je het formulier meteen sluit, dan wordt je antwoord naar het ingevoerde mailadres gestuurd. Na afloop krijg je sowieso via e-mail een compleet afschrift van de communicatie.
Ondanks dat het antwoord helaas was dat ik morgen pas op het vliegveld kan inchecken en dus waarschijnlijk niet zo’n prettige plek kan kiezen als dat ik op de heenvlucht had, is het systeem van relatief snelle vraag en antwoord wel heel handig. Het feit dat het geen real-time chat is maakt het voor NWA natuurlijk veel gemakkelijker veel meer gelijktijdige vragen af te handelen.
[update] Ik heb het transcript dat ik via mail ontving ook even online gezet.

Censuur!

 Gepubliceerd door om 00:57  Internet
feb 082007
 
“Het komende kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie wil radicale en extremistische websites blokkeren. De regering wil deze blokkade opleggen aan de internetproviders, maar die willen hier eigenlijk helemaal niet aan meewerken.”

(bron)

Absoluut foute boel! Dit is een heel gevaarlijk hellend vlak.
Natuurlijk. Er zijn grenzen aan dingen die een site kan/mag en niet kan/mag doen. Daar hebben we een uitgebreid stelsel van wetten en regels voor. Voor sites die in Nederland gevestigd zijn kun je dat nu al eenvoudig aanpakken door de rechter te laten beoordelen of wat ze doen in strijd is met die wetten en regels.
Het blokkeren heeft met name betrekking op sites die zich in het buitenland bevinden en die daarom nu niet onder Nederlandse wetgeving vallen. Uit de berichtgeving die ik er tot nu toe over gelezen heb is mij nu nog onduidelijk wie sites op de blacklist mag zetten. Maar zelfs als je dat door een rechter laat bepalen, loop je de kans dat je een kanon gaat gebruiken voor een mug, zoals die rechter in Brazilië die de sluiting van toegang tot YouTube gebood vanwege één filmpje dat onrechtmatig was.
[update] Tweakers plaatste vannacht deze bijdrage over dit onderwerp.

 Reacties uitgeschakeld voor Censuur!  Tags:
feb 082007
 
QTI in Atutor - Klik voor grotere versie

Het is natuurlijk ‘slechts’ een aankondiging, maar gezien de plek waar ik nu aan het werk ben wil ik toch even de aankondiging van ATutor dat ze in de komende versie van ATutor (verwacht voorjaar van dit jaar) ook een QTI 2.1 export-optie gaan inbouwen. Met de aankondiging van Fronter eerder vorig jaar (zou er inmiddels overigens moeten zijn), de ondersteuning in Moodle (nog niet zelf getest) begint de uptake van QTI 2.x in de ELO-wereld op gang te komen.

 Reacties uitgeschakeld voor ATutor kondigt QTI ondersteuning aan  Tags: