IPTV via de Gamma

 Gepubliceerd door om 07:12  Media
nov 262007
 
Daily Media Box
“Het Nederlandse Daily Media wil voor grote bedrijven honderdduizenden IPTV-kastjes verspreiden waarmee zowel reguliere tv-kanalen als internetstreams en multimedia naar het tv-toestel zijn te brengen.”

(bron)

Het product zoals het op de Emerce website beschreven wordt klinkt interessant. Helaas is op de Daily Media nog niet echt veel meer te zien dan een gelikt filmpje. Ook Erwin Blom heeft het gezien en is er te spreken over. Maar ik wil het ding dan natuurlijk wel eerst zelf in huis hebben. Of niet eens in ‘huis’ maar in ons lab waar we wel een TV hebben (o.a. voor videoconferencing en voor de Wii), een meer dan brede netwerkverbinding, maar geen toegang tot een kabelaansluiting voor TV. En dan bijvoorbeeld vergelijken met een Slingbox Solo.
Vervelend was dat ik bij het “aanmelden als testpiloot” wél heel veel info moest invullen maar ook de indruk kreeg dat het meer een manier was om een overzicht te krijgen van wie belangstelling had (leeftijd, geslacht, ISP, woonplaats, telefoonnummer) dan dat ze werkelijk nog op zoek waren naar mensen. Dus dat was een formulier dat ik niet ingevuld heb.

Maar goed, als jullie van Daily Media ook weblogs lezen: ik hou me aanbevolen voor een serieuze praktijktest in een thuis en onderwijs-omgeving met bijbehorende review. Neem gerust contact op!
[update 27-11] Ik heb al een reactie van Daily Media binnen. Wordt vervolgd! :-)

 Reacties uitgeschakeld voor IPTV via de Gamma  Tags:

Boete voor Bol.com?

 Gepubliceerd door om 06:36  Algemeen
nov 262007
 
“Het Commissariaat voor de Media in Hilversum wil internetverkoper Bol.com een boete van 20.000 euro opleggen wegens het verstrekken van ongeoorloofde korting op boeken aan rekeninghouders van Loyalis.”

(bron)

Dat is vreemd. Bol.com zou een boete krijgen omdat ze het bedrag van 43 euro dat Loyalis terug gaf met 5 euro en 50 cent hebben opgehoogd naar 48,50 euro. Dat zou namelijk een niet geoorloofde korting zijn op boeken.

Maar, bol.com verkoopt toch helemaal niet alleen boeken? In de mail die ze uitgestuurd hebben staat:
“De cadeaubon is geldig voor het hele assortiment van bol.com. Het bedrag dat u besteedt aan Nederlandse boeken mag echter niet meer zijn dan 43 euro. Dit in verband met de Wet op de vaste boekenprijs. De rest van het bedrag kunt u besteden aan andere artikelen uit ons assortiment.”

Dat vond ik op zich al een rare zinsconstructie, de zin die er op volgde vond ik echt nog onhandiger:
“Let op: Als u voor meer dan 43 euro aan Nederlandse boeken bestelt, wordt uw bestelling automatisch geannuleerd. Na 24 uur kunt u met dezelfde cadeaubon opnieuw bestellen.”

Met andere woorden: je kunt de bon alleen gebruiken in een bestelling waarbij je voor minimaal 5 euro 50 aan “niet-Nederlandse boeken” besteld en sowieso voor niet meer dan 43 euro aan Nederlandse boeken. Als dat al valt onder het verlenen van korting op de vastgestelde boekenprijs dan zou een webwinkel die zegt “tijdelijk geen verzendkosten” dat toch ook doen?
Ik denk dat ik de bon (nog geldig tot 1 augustus 2008 ) maar gauw ga inwisselen.

 Reacties uitgeschakeld voor Boete voor Bol.com?  Tags:
nov 262007
 

Bij Fontys maken we gebruik van Natschool als leeromgeving terwijl Sharepoint gebruikt wordt als basis voor de interne portal voor medewerkers en studenten. Onderdeel van de Sharepoint omgeving is dat je als gebruiker de beschikking hebt over een “MySite” pagina. Die Mysite pagina kun je uitbreiden met “webparts”, vergelijkbaar met de “modules” die je bijvoorbeeld aan een Netvibes-pagina kunt toevoegen of de “gadgets” die je aan een iGoogle pagina kunt toevoegen.

Natschool Webparts
Three Ships levert een aantal webparts voor Natschool die een hechtere (en heel logische) koppeling tussen Sharepoint en Natschool mogelijk maken.
Gebruikers kunnen de webparts naar keuze zelf toevoegen aan hun MySite door ze te selecteren in de “Webonderdelenlijst”. Er hoeft verder geen configuratie plaats te vinden. Zowel de portal als Natschool maken gebruik van Single Signon. De webparts laten meteen de informatie voor de ingelogde gebruiker zien en bij het doorklikken naar de informatie in Natschool hoeft een gebruiker eveneens niet meer in te loggen.

[update] Ik heb de presentatie van Afke Bruijn over de webparts online gezet. In de laatste drie dia’s legt ze kort uit hoe je de webparts toevoegt aan je MySite pagina.

De webparts werken (vanzelfsprekend?) zowel in Internet Explorer als in Firefox (ook onder OS X op de Mac). Er zijn er op het moment zeven verschillende.

Natschool Webparts Overview Lees verder….